JORNADA PRESENCIAL: Remeis i tòxics vegetals. De la fitoteràpia a l'homeopatia

Títol de la notícia
JORNADA PRESENCIAL: Remeis i tòxics vegetals. De la fitoteràpia a l'homeopatia
Data de la notícia
18/03/2023
Notícia

Ens plau comunicar-vos que Flora Catalana juntament amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), hem organitzat una jornada presencial titulada "Remeis i tòxics vegetals. De la fitoteràpia a l'homeopatia". La jornada, que tindrà lloc al centre cultural "la Violeta de Gràcia", el dia 13 de maig (de les 10:00 a les 17:00 h), pretén endinsar-nos en el coneixement de dues teràpies contraposades que empren remeis d'origen vegetal. Una d'elles, la fitoteràpia, basada en l'acció química dels principis actius i l'altre, l'homeopatia, fonamentada en la informació que contenen els seus medicaments.

De la mà de reconeguts experts en fitoteràpia, farmàcia, toxicologia i homeopatia, iniciarem la jornada amb una introducció a la fitoteràpia, en la que coneixerem els remeis més emprats i els principis actius que contenen, aprofundint amb els diversos mètodes d'extracció d'aquests principis actius i preparació de remeis fitoterapèutics. Seguirem amb una interessant xerrada sobre conceptes generals de toxicologia que derivarà cap a un recorregut per les plantes tòxiques més comunes de casa nostra. Finalment, parlarem d'homeopatia, de com es preparen aquests remeis a partir de plantes tòxiques i quins són els remeis homeopàtics elaborats amb plantes més usats així com les seves indicacions.

Vegeu el prograna de la jornada, conegueu els ponents i inscripcions a, 
https://floracatalana.cat/drupal843/aprendre/cursos/cursos/g03.2023

Tot plegat, una jornada interessantíssima que permetrà trobar-nos i submergir-nos en un ambient de coneixement que ben segur ens sorprendrà, tractant aspectes de les plantes i els seus usos que per molts de nosaltres són poc coneguts.

T'hi esperem, no t'ho perdis!
La jornada és gratuïta per tots els assistents; això no obstant, cal inscripció prèvia perquè les places són limitades.

JORNADA ORGANITZADA CONJUNTAMENT AMB EL COL·LEGI DE FARMACÈUTICS DE BARCELONA

COFB-Bcn_0.jpg

Grups de treball