Itineraris d'interès botànic i/o etnobotànic

Als qui ens agrada la natura, quan més gaudim és quan fem una passejada, una bona passejada, ja sigui per boscos, platges, planes o muntanyes; qualsevol lloc és bo. Si ets com nosaltres i a més de passejar et mou el gust per aprendre coneixent el que t’envolta, és llavors on Flora Catalana t’hi pot ajudar. En aquest sentit l’associació, a través dels Grups Locals, promou la definició d’itineraris al llarg del territori. Es tracta de recorreguts que es prospecten, una o vàries vegades l’any, i dels quals es recull informació sobre les plantes de la zona fent-ne una llista amb les coordenades, les imatges i els hàbitats. Però no només es vol recollir informació merament botànica sinó que es pretén donar informació de caire etnobotànic o d'elements del patrimoni cultural, com poden ser masos, barraques, fonts, etc.

D’aquests itineraris en trobareu de dos tipus. Els que anomenem lliures, que corresponen a recorreguts que han anat fent els Grups Locals de l’associació al llarg dels anys i contenen la informació recollida en aquell moment. A partir d’un moment es va creure interessant ampliar les dades que es recollien en fer l’itinerari i es van establir les línies que marquen el segon tipus d’itineraris, els que anomenem metòdics.

Perquè les persones que vulguin fer un determinat itinerari puguin tenir, a més d’una informació botànica més acurada, una visió més àmplia del lloc i dels seus voltants (paisatge, història, cultura, etc.), s'ha previst la recollida de més i millor informació sobre el recorregut. Així, a més del recull de plantes trobades, se n'inclou la geolocalització i se’n seleccionen aquelles que destaquen per la seva distribució o pels usos que puguin tenir. Tota aquesta informació anirà reflectida en un mapa juntament amb la traça GPS i els elements destacats del patrimoni cultural i històric de la zona.

En aquesta part de l’aplicació podreu trobar els recorreguts fets fins aquest moment i fer cerques pel nom de l’itinerari o bé per província. Una vegada dins l’itinerari, n'hi trobareu tota la informació: la descripció, el llistat de totes les plantes amb les seves coordenades i la seva localització sobre el mapa, les plantes destacades i els hàbitats del recorregut. A la pestanya de descàrregues us podreu descarregar el recorregut, i ja només us faltarà anar-hi!

ITINERARIS
Col·lecció d'itineraris de Flora Catalana
GRUP DE TREBALL
Grup de treball d'Itineraris
EQUIP HUMÀ
Les persones que ho fan possible
MilfullesPlanta