Eines de Flora Catalana

L’Associació disposa d’un conjunt d’eines que posa a l’abast de tothom:

  • La Web
  • Catàleg de Flora Vascular
  • Itineraris
  • Claus dicotòmiques
  • Glossaris
  • Botànics / Etnobotànics catalans

La Web, la nova web (www.floracatalana.cat), és una eina que agrupa, a més de la antiga web que conté el catàleg de flora vascular, al conjunt de les noves incorporacions: la revista, els itineraris, la comunitat virtual, les claus dicotòmiques, els botànics i etnobotànics de Catalunya i una extensa bibliografia. Aquesta nova web està dissenyada per posar a l’abast de tothom un munt de recursos que anteriorment o eren inexistents o estaven molt dispersos i sense compartir.

El Catàleg de Flora Vascular, conté una extensa galeria d'imatges obtingudes amb tècniques de fotografia de camp i laboratori. El catàleg de plantes vasculars que ofereix aquesta web ha esdevingut un referent tant per al món universitari com per als aficionats al món de les plantes.

Els Itineraris seran definits en el territori, tematitzant-los d’acord amb una sèrie de criteris ètnico-culturals i etnobotànics (plantes medicinals, barraques, restes arqueològiques, mines, fons de calç, arbres monumentals, etc ...). No es limitaran a unes simples llistes de plantes, sinó que interessa donar-los un valor afegit que els faci més atractius.

Les Claus Dicotòmiques confeccionades a partir d’imatges de la web ajuden a determinar les plantes vasculars desconegudes pels usuaris.

Els Glossaris, tan el de Botànica com el d’Etnobotànica, permeten una consulta ràpida de tots els conceptes utilitzats a cadascuna de les respectives àrees i estan recolzats en imatges de la web.

Botànics / Etnobotànics catalans. És un recull de dades de botànics i etnobotànics destacats per la seva activitat desenvolupada als països catalans.

WEB DE L'ASSOCIACIÓ
Viu, gaudeix i aprèn amb la nostra flora
CATÀLEG DE FLORA
La flora de la nostra terra
ITINERARIS
Rutes d'interès botànic i/o etnobotànic
CLAUS DICOTÒMIQUES
Aprèn a identificar plantes
GLOSSARIS
Significat dels termes tècnics
BASE DE DADES DE BOTÀNICS
Els nostres botànics i etnobotànics
MilfullesPlanta