Ruta Botànica al Parc Nou, Olot, 9/4/2022

Títol de la notícia
Ruta Botànica al Parc Nou, Olot, 9/4/2022
Data de la notícia
24/04/2022
Notícia

El grup local del Pla de l’Estany va organitzar una ruta botànica pel Parc Nou d’Olot.

Vam deixar els cotxes al pàrquing del Parc, al nordest, i a les 10 h vam entrar per la porta del carrer de Cuba. Una vegada dins del recinte, vam començar la ruta dirigint-nos cap a la dreta, seguint els caminets que van més o meny paral·lels al mur. Vam tenir la sorpresa de trobar grans esteses florides de plantes com l’Anemona nemorosa (buixol), l’Anemona ranunculoides (anèmona groga), la Cardamine heptaphila (canuguera),la Cardamine impatiens (cardamine de flor petita) entre d’altres, i també plantes que no trobem habitualment. com l’Isopyrum thalictroides (isopir) o el Polygonatum multiflorum (segell de Salomó), la Scilla lilio-hyacintus (joliu) En les parts més ombrívoles, diferents tipus de falgueres com l’Asplenium ceterach (dauradella), Asplenium trycgomanes (falzia roja), Polypodium cambricum (herba pigotera), Asplenium adiantum-nigrum (falzia negra), Phillitis scolopendrium (llengua de cèrvol), Polyisticum setiferum (falguera d’aigua), Dryopteris filix-mas (falguera mascle)…

Vam voltar pràcticament tot el recinte, fins a arribar a una porteta que hi ha abans del jardí de plantes aromàtiques (que no vam visitar per manca de temps i perquè està força descuidat) i vam sortir a la carretera que va cap a les Presses, a 10 minuts caminant des del parc cap el paratge de la Moixina, uns aiguamolls reminiscència d’un antic llac que la lava del Croscat va modificar. On destaquen nombroses plantes amenaçades i protegides, especialment plantes pròpies de les rouredes hidròfiles de roure pènol (Querqus robur) i d’ambients aquàtics.

En aquest indret hi ha fonts que ragen tot l’any, bases, rierols d’aigua absolutament transparent, i és un paratge molt visitat, que ara era ple de lliris grocs sortint de l’aigua, i. Aquí vam veure Lemna minor (llentilla d’aigua), Rorippa nasturtium-aquaticum (crèixen), Callitriche stagnalis, Lamium galeobdolon (ortiga morta groga), Consolda tuberosum (consolda menor).

Grups locals
Grups de treball