Carme Bosch Cebrian

CarmeBoschPerfil2019R.JPG
Cognoms, Nom
Bosch Cebrian, Carme
Inicials
CBC
Descripció personal

A l'any 1.980 s’inicia en el mon de l’artesania floral amb la creació del taller de collage vegetal Berruguet. A partir de l'any 1994 comença a fer treballs d’investigació d’etnobotànica i crea les instal·lacions artístiques: “Essències”, “Dones d’aigua”, “Les flors de les bruixes”, “El teixit del món”, “Les trementinaires", “La festa del blat” “Juno Lucina” i “Rituals florals” al Museu d’Història de la Ciutat de Girona; “El món de l’arròs” a Pals i la cerimònia de cloenda de l’any Verdaguer al Museu Verdaguer de Barcelona.

A partir de 1996 col·labora amb l’escola de Mestres de Rosa Sensat de Barcelona i amb els ICE de les Universitats de Barcelona, Lleida i Girona. Treballa amb la sensibilització cap el món vegetal i el descobriment de les possibilitats educatives i creatives d’aquest món.

Al 1997 crea l’escola de les flors que ofereix tallers d’etnobotànica aplicada. Imparteix tallers des del 1999 al museu de les Trementinaires de Tuixent . A partir del 2000 Imparteix tallers arreu de Catalunya, entre altres ha estat professora del programa ARRELS i de la FEST/CAT del Centre de Promoció de la Cultura Popular. El 17 de maig de 2002 obté el diploma de MESTRE ARTESANA.

El 2008 comença a fer tallers en diferents plantacions de plantes aromàtiques: als camps de lavanda de Sault (França), a les plantacions de roses damascena de Kelat Magouna (Marroc) i de Kazanlak (Bulgaria) , a les plantacions de canyella de Sri Lanka......

A partir de 1995 col·labora en diferents publicacions: Cuerpo i Mente, Clara i Clip... Ha publicat La guia del recol·lector (2013) a Viena Edicions i Essències (2007) i Dones d’aigua (2.005) ) publicats per l’ Ajuntament de Girona.

Més informació a: www.carmebosch.cat

Estat
Actiu