Núm 1. Juny 2018.

Títol
Milfulles, núm 1. Juny 2018.
Número
1
Data publicació
04/07/2018
Descarregar revista

    Trobar-nos envoltats de vegetació, ja sigui al camp, a la muntanya o a la platja, sovint desperta la nostra curiositat. Probablement la primera pregunta que ens ve a la ment en veure una planta és: com es diu? O, per a què serveix? Resoldre aquestes qüestions té certa complexitat i és amb la cerca de la resposta que, per a molts de nosaltres, va començar l’afició pel món de les plantes. Aconseguir identificar l’espècie satisfà i convida a conèixer altres plantes sense conformar-nos ja a saber-ne només el nom i l'ús. Noves preguntes com perquè viu aquí, a quina família pertany o quin tipus de fruit té engresquen les nostres neurones, fent-les dansar al ritme de la il·lusió i la curiositat; i és precisament així com comencem a gaudir despertant el desig d’aprendre cada vegada més. Podríem ben bé dir que aquest és el procés que, a la llarga, converteix l’afició en passió; el procés que dona sentit a la nostra associació i que, inevitablement, ha inspirat la frase que acompanya el nostre nou logotip:

    Viu, gaudeix i aprèn amb la nostra flora.

    Amb aquest eslògan encetem una nova etapa, un període d’impuls per a la nostra associació, que identifiquem amb una nova imatge i un nou logotip, posant-hi color i vida. Una etapa en la qual volem fer aflorar nous projectes, com la web de l’associació, el nou catàleg digital de flora o la revista que en aquests moments estàs llegint: Milfulles. Tots tres projectes són factibles gràcies a un ampli col·lectiu de voluntaris, organitzats en grups de treball, que es mouen amb la il·lusió d’aprendre i gaudir amb allò que veritablement els agrada.

    Un exemple ben clar en són els dos grups de treball que fan possible l’edició i publicació d’aquesta revista digital: el Grup de Treball d’Editors, que s’encarrega de definir l’estructura i els continguts de la revista, i el Grup de Treball de Maquetació, responsable de donar forma i de procurar l’estètica dels continguts. El primer d’aquests grups també coordina els col·lectius d’autors i revisors que, desinteressadament, col·laboren amb nosaltres. Val a dir que els autors són els veritables protagonistes de la nostra publicació; una revista que tot just acaba de néixer amb aquest número. Són ells qui, amb les seves paraules i l’interès per compartir el seu saber, teixeixen, frase a frase, els paràgrafs que confeccionen cada una de les pàgines dels seus articles.

    Ens satisfà profundament veure publicat aquest primer número de Milfulles, perquè representa la materialització d’una idea que va néixer ja fa gairebé nou mesos. Ha estat una experiència molt gratificant anar veient, dia a dia, com aquella idea inicial ha anat creixent i desenvolupant-se fins a arribar a la maduresa que ara mateix ostenta. Però les idees no es materialitzen per art de màgia, ni es consoliden espontàniament. Aquesta idea ha comportat més esforç i dedicació de la que inicialment havíem imaginat. I la veritat és que res de tot això no hauria estat possible sense el saber, la dedicació i la perseverança del Grup de Treball de Redacció, sense l’art i l’estil del Grup de Treball de Maquetació, ni òbviament sense l’aportació d’escrits per part del col·lectiu d’Autors amb la col·laboració dels revisors, que garanteixen el rigor i la qualitat lingüística de tots els continguts.

    Volem, doncs, expressar públicament el més sincer dels nostres agraïments a tots els voluntaris que han col·laborat o participat en la materialització de Milfulles.

    Per últim, volem agrair-te també a tu, lectora o lector, que dones sentit a la nostra tasca i que ara mateix ens estàs llegint, l'interès per la nostra publicació. Desitgem de cor que visquis l’experiència que traspua entre les línies dels articles, que gaudeixis amb els seus continguts i, sobretot, que aprenguis del coneixement que els nostres autors han plasmat a cadascuna de les pàgines.

    Viu, gaudeix i aprèn amb la nostra revista.

    Moltes gràcies a tots.
    La Junta Directiva.