Moltes flors i un bon xàfec.
El dissabte a la tarda i a la nit ja s’estava pendent de la previsió meteorològica, les pluges que tant s’esperaven per fi anaven arribant. El diumenge 9 de juny al matí el pronòstic va fer possible la sortida, no calien alternatives.
La colla es va trobar puntualment a l’aparcament del CAP de Castellterçol i després de lliurar uns minuts de cortesia, es va organitzar l’anada a Collsuspina amb els cotxes. De la C-59 a la N-141c i sense entrar al poble, cap a la cruïlla que indica el camí cap a Sant Cugat de Gavadons, allà es completaria el grup amb les participants que venien del Bages.
Es va pujar pel camí rural asfaltat i els cotxes van quedar aparcats a prop del Coll de Nualard. Allà mateix va començar l’observació de les plantes, com passa sovint, al cap d’una hora encara s’estava al mateix lloc, encaminar-se cap a l’església romànica del s. XII d’aquell municipi era gairebé impossible, ací i allà es feien troballes interessants.
A continuació es destacaran les plantes que més van captivar: la flor tan endiumenjada de la Sanguisorba minor; el Tragopogon dubius i el Tragopogon porrifolius subsp. australis; les flors, com penjolls, de la Silene nutans; la Crepis albida i la Crepis pulchra; del gènere Lathyrus de la família de les fabàcies, el L. aphaca, el L. filiformis i el L. pratensis. També el Medicago lupulina i Medicago orbicularis. A més es van mirar: la Coronilla minima subsp. minima i la Coronilla scorpioides, la Myosotis arvensis, la Salvia pratensis, la Satureja acinos, el Sedum acre, el Tamus communis i el Thesium humifusum entre altres. Unes meravelles que la primavera ja regalava generosament, sobretot a mesura que es desvetllava el matí i que es pujaven uns pocs metres d’altitud.
Una de les plantes trobades que no es va identificar "in situ": va resultar ser Knautia arvensis subsp. collina, de la que no hi ha imatges al catàleg de la nostra associació. Ara que tenim enregistrada la seva localització, hi tornarem per fotografiar-la enterament i així aportar les millors imatges de la col·lecció.
Les explicacions relacionades amb la peculiaritat de les gramínies no van faltar.
A quarts de dotze, aproximadament a la meitat del recorregut previst, abans d’arribar al Mas Bellver, va començar a ploure. Els impermeables van irrompre ràpidament quan un ruixat va començar a escampar-se, semblava lleuger, però aviat va esdevenir un bon xàfec. L’aiguat s’havia avançat a la tarda. I corre-cuita, en cinc minuts, es va arribar al lloc on s’esperaven els cotxes. Allà es va decidir finalitzar l’activitat, a més, no quedava prou temps per organitzar un taller. Cap a casa!
A la tarda es van compartir unes fotos precioses al xat del grup Flora Catalana-Moianès. També l’entusiasme d’un matí botànic massa curt i un agraïment sincer de tots per l’estona compartida.
Viu, gaudeix i aprèn amb la nostra flora
Les properes activitat es faran el proper diumenge 30 de juny, una sortida botànica al Torrent de la Fàbrega i un nou taller d’estudi i determinació de plantes. T’hi esperem!