Sortida al Montseny

Llista de plantes
Títol de la notícia
Sortida al Montseny
Data de la notícia
07/06/2024
Notícia

El passat 27 d’abril una colleta del Grup Local del Moianès va fer una sortida botànica al Montseny, un tastet d’una vegetació diferent a la nostra, que va engrescar molt i que va resultar un èxit. Es repetirà i serà oberta a tothom.

Comparar i relacionar, aprendre tot gaudint la natura en companyia.

Visca! Un matí diferent, endavant!

Durant la setmana les prediccions del temps per un dissabte diferent arribaven amb temperatures més baixes i pluges regalades. El programa de la sortida, del tot detallat amb unes dades molt concretes del recorregut i ajustada als participants, va fer blanc.

A partir de les 7 del matí van començar a arribar missatges al xat. El primer que vam llegir comunicava que la previsió del temps havia millorat (molt poquet) respecte a la del divendres i que, per tant, se seguiria amb el pla previst. I així va ser!

En marxa!

Es va seguir l’itinerari que s’havia fixat per la rodalia de Collformic. Boira! Vent! Plugim! Pluja! Fred! Gresca! Alguna caiguda! Treball de camp! I un bon entrepà perquè com diu la dita: el pa no té cames i fa caminar.

De la sortida es van destacar les plantes que no es fan al Moianès: el Plantago subulata, la Genista balansae, el Chrysosplenium oppositifolium, la Saxifraga vayredana (determinació per confirmar), el Ranunculus auricomus subsp. carlittensis i la Viola bubanii. També es van veure unes plantes que rarament es fan a la nostra comarca: l’Anemone nemorosa RR, la Luzula campestris R, l’Arabidopsis thaliana R, el Rumex acetosella subsp. angiocarpus R, la Saxifraga granulata RRR, el Scleranthus annuus RRR i el Thymus serpyllum subsp. chamaedrys R. La llista completa de les plantes trobades en aquesta sortida al Montseny està publicada a la web del Grup Local del Moianès.

A la tarda es van compartir uns agraïments molt afectuosos i unes fotos ben boniques, tant de les plantes que es van observar i estudiar, com del paisatge. Les de grup mostraven la satisfacció i l’alegria d’un matí d’aventura.

“Viu, gaudeix i aprèn amb la nostra flora”

Fins la propera!

Grups locals
Grups de treball