Passejada botànica pel riu Llobregat a Molins de Rei

Títol de la notícia
Passejada botànica pel riu Llobregat a Molins de Rei
Data de la notícia
30/10/2023
Notícia

El dia 22 d'octubre de 2023 el Grup Local del Barcelonès i el Baix Llobregat vàrem fer una passejada botànica pel riu Llobregat a Molins de Rei. L'objectiu de la passejada era conèixer la flora de la riba del Llobregat.

El punt de trobada va ser a l'estació de tren de Molins de Rei. A partir d'allà vàrem caminar per la trama urbana de Molins fins a arribar al camí de la vora del riu. En aquest petit tram urbà vàrem aprofitar per parlar d'algun arbre plantat als carrers. Hi havia aurons (Acer sp.) i pruneres de fulles vermelles (Prunus sp.). Un cop al camí de vora el riu, que era el segon punt de trobada es van incorporar més assistents a la sortida.

Llavors vàrem iniciar el recorregut vora el riu. Cal destacar els tamarius (Tamarix gallica) i àlbers (Populus alba) junt amb algun salze (Salix sp.). Vora el camí vàrem localitzar nombroses plantes ruderals i moltes d'elles exòtiques. Entre elles l'artemisa (Artemisia annua) de reconegudes virtuts medicinals. De fet, s'utilitza contra la malària. També vàrem trobar estramoni (Datura stramonium), una planta molt tòxica i psicoactiva. Cal destacar l'exòtica Verbena brasiliensis que vàrem trobar vora el mateix riu. Entre planta i planta es va anar fent l'hora de dinar i a poc a poc vàrem retornar al punt d'inici.

D'allà ens vàrem acomiadar amb el desig de retrobar-nos ben aviat per tornar a gaudir de la botànica. Durant la passejada vàrem veure i parlar de nombroses plantes que no caben en aquest resum, per això us facilitem un llistat de les principals espècies que vàrem observar.

Grups de treball