Assemblea General 2023 i xerrada sobre FLORA ALPINA

Títol de la notícia
Assemblea General 2023 i xerrada sobre FLORA ALPINA
Data de la notícia
24/05/2023
Notícia

Benvolguts socis, benvolgudes sòcies,

... us comuniquem que el pròxim dia 16 de juny, divendres, a les 18:00 h, tindrà lloc l'Assemblea General de Flora Catalana de 2023. S'amenitzarà l'assemblea amb una interessant xerrada titulada "La diversitat de la flora alpina dels Pirineus" a càrrec del Dr. Josep Padullés. A continuació us indiquem l'ordre del dia de l'assemblea i el resum de la xerrada i presentació del ponent.

  • 18:00 - 18:30 h. Repàs de la tasca duta a terme per l'associació durant l'any 2022 i presentació del tancament comptable de 2022.
  • 18:30 - 19:30 h. Xerrada: La diversitat de la flora alpina dels Pirineus (vegeu el resum més avall).
  • 19:30 - 20:00 h. Reptes i projectes per al 2023, presentació del pressupost del 2023 i aprovació del pressupost (votació).

L'Assemblea General i la xerrada es duran a terme "on-line" (videoconferència), fent ús de l'aula virtual de Flora Catalana (Flor@ula). Per la qual cosa us heu d'inscriure amb aquest enllaç i, un parell de dies abans, rebreu les credencials i les instruccions per accedir a l'assemblea general. Només les persones inscrites tindran accés a l'assemblea i a la xerrada.

Resum de la ponència: els ecosistemes alpins tenen una gran diversitat de plantes malgrat experimentar climes extrems. Durant la xerrada, parlarem de les adaptacions de les plantes a aquests ambients tan inhòspits i explicarem per què la flora alpina del Pirineu és tan diversa en comparació amb altres zones alpines del centre i sud d'Europa. Veurem com la variació climàtica dels últims 21.000 anys ha configurat la diversitat actual de plantes alpines.
Dr. Josep Padullés Cubino. Investigador al Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) de Catalunya i professor associat en Botànica a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Investiga els patrons de diversitat i distribució de les plantes a escala continental. Pàgina web personal: www.ecology-padulles.net

PD: activitat reservada als socis de Flora Catalana.

Grups de treball