Un tomb per la revista
Ens plau presentar-vos aquest tercer número de la nostra estimada revista que és aprofitable de cap a cap.
La nostra tasca és fer créixer l'interès per la botànica i l'etnobotànica i, com en un sòl verge, anem creant substrat ben fèrtil per als lectors de Milfulles donant cabuda tant als articles procedents del camp acadèmic com del món remeier i, igual que les mans que utilitzen el salze per a crear cistelles, pretenem teixir lligams entre els apassionats per les plantes. En són exemples les vides dedicades a l’estudi del món vegetal, com la del Dr. Vigo, o la del metge Francesc Micó, i els relats entranyables com el del Cau de les Marietes.
A Flora Catalana ens mou l’interès per la conscienciació, i Milfulles és una bona eina per a portar-la a terme, mitjançant textos amb orientacions per a localitzar plantes a les sortides botàniques com la del massís de les Gavarres o bé amb articles que parlen d’espècies amenaçades i amb necessitat de protecció com els de les molleres del Pirineu.
Deixeu-vos encisar per l'ús que poden tenir les plantes a la vostra vida, inspirant-vos en les múltiples propietats de la canyella de Ceilan, una espècie que ben segur us sorpendrà. O intentant dur a terme la recepta de cuina que proposem, un brou d'herbes boscanes que podria contenir l'aleixandrí, tan oblidat com saborós, que podreu conèixer igualment a les pàgines següents. Tant de bo que Milfulles pugui arribar a esdevenir una eina de divulgació imprescindible -tal com va ser la quina en temps de guerra, com podreu llegir- per a escoles, associacions remeieres, grups botànics, professionals i aficionats al món vegetal.
També us volem animar a divulgar la revista que, amb el format digital, facilita un moviment àgil i simple a través de la gran xarxa; com si estigués publicada en el paper de cànem més exquisit, el disseny i la maquetació són tan elaborats com el contingut. Tot plegat converteix aquesta revista en una mostra del treball cooperatiu i voluntari realitzat amb gran dedicació, i per això creiem que ha de ser divulgada amb afany i alegria.
Esperant que la lectura us sigui entretinguda i constructiva, deixeu-vos sorprendre i, tal com diu l'eslògan de la nostra associació,
Viu, gaudeix i aprèn amb la nostra flora
Grup de Treball d'Editors