Grup Local del Penedès

El Grup Local del Penedès de Flora Catalana està format per un grup de persones que gaudeixen plegats de la natura, especialment de la flora i els seus usos. És un grup que centra molt la seva activitat en l’etnobotànica tot i que, anualment, organitza de 3 a 4 sortides de caire botànic. L’àmbit d’actuació del grup es circumscriu a les comarques del Baix Penedès i de l’Alt Penedès, tot i que també s’arriba a zones del Tarragonès i del Garraf.

En l’àmbit de l’etnobotànica es fan trobades per compartir experiències i coneixement entre els integrants del grup alhora que es preparen una sèrie de remeis i cosmètics per a l’ús particular. Destaca aquí, la participació del grup en les activitats del Remeiart (fira remeiera que es celebra, anualment, al municipi de Santa Margarida i els Monjos, que ha esdevingut un referent en el món de l’etnobotànica).

En l’àmbit de la botànica es preparen itineraris per poder-los utilitzar posteriorment com a eines pedagògiques, convidant a participar-hi a tothom per donar a conèixer la flora del Penedès. Aquests itineraris es treballen a fons per poder-los penjar, posteriorment, a la web de Flora Catalana i oferir-los així al públic en general.

El grup és obert a tothom, per la qual cosa et convidem a formar-ne part.

 

Foto reduida