Sortida botànica a la Catellassa de Dalmau

Mapa localització

Títol activitat
Sortida botànica a la Catellassa de Dalmau
Descripció activitat

Caminada per apropar-nos al vessant nord de la Castellassa del Dalmau amb l’objectiu de visitar la població de grandalla (Narcissus poeticus) que hi creix. Aquesta població, força espectacular, fou descoberta recentment per membres de Flora Catalana i és única a tot el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, on mai havia estat citada. De passada, observarem la típica vegetació de codina del massís i ens entretindrem a fer el llistat de plantes acompanyants de la grandalla. En tractar-se d’una raresa florística del Parc, demanem el màxim respecte i evitar tant com sigui possible trepitjar la zona fora del camí.

La caminada es gratuïta i requereix cert esforç físic, amb 6 quilòmetres de recorregut (anada i tornada) i 300 metres de desnivell positiu.

OBSERVACIÓ: aquesta sortida estava prevista pel dia 26 de març i ha estat ajornada al dia 16 d'abril, amb la finalitat de fer coincidir la sortida amb el moment més propici per veure Narcissus poeticus en flor.

Data de l'activitat
16/04/2023
Lloc activitat
Castellassa del Dalmau
Hora de trobada
9:00 del matí
Lloc de trobada
A l'aparcament de l'Ermita de les Arenes (Castellar del Vallès) Ctra. B-124 de Castellar del Vallès a Sant Llorenç Savall, km 13,2 - Coordenades: 41.64742, 2.05453
Grups locals implicats
Grups de treball