Passejada etnobotànica per les rodalies de Gombrèn

Mapa localització

Cartells o imatges
Títol activitat
Passejada etnobotànica per les rodalies de Gombrèn
Descripció activitat

Aprofitant la Festa major de Gombrèn, el dia 04/09/2022, el Grup Local del Ripollès de Flora Catalana, coordinat per l’Associació del Jardí Botànic de Plantes Medicinals de Gombrèn, organitzem una curta passejada etnobotànica per l’entorn del poble.

Sortirem a les 10 h del matí de la plaça del Roser (davant l'església parroquial) i aniríem fins als prats de pastura (guarets) i els boscos propers a la capelleta de Sant Francesc, pel camí al Santuari de Montgrony, creuant el torrent Barruell.

En el curt recorregut podrem observar més d’un centenar de plantes - si la sequera ho permet! - com l’orella d’os (Ramonda myconii)-, la menta de cavall (Mentha longifolia) o el fonoll d’ase (Peucedanum officinale) i molts matolls d’aranyons (Prunus spinosa) que ens donaran l’oportunitat d’explicar l'elaboració casolana del patxaran.

Retornarem a Gombrèn al migdia i si es desitja podem fer una visita guiada al Jardí de Plantes Medicinals de Gombrèn a la tarda.

L'activitat és gratuïta i us podeu inscriure a la web del Grup Local del Ripollès, o bé directament a l'enllaç amb aquesta finalitat.

La sortida és per propic compte i risc.

Data de l'activitat
04/09/2022
Lloc activitat
Rodalies de Gombrèn
Hora de trobada
A les 09:50 h.
Lloc de trobada
Plaça del Roser (davant l'església parroquial). Gombrèn
Dades de contacte
gombren.floracatalana@gmail.com
Grups locals implicats
Grups de treball