Sortida botànica a la fageda de la Sauva Negra i rodalia del pantà de Santa Maria (Balenyà i Centelles)

Mapa localització

Cartells o imatges
Títol activitat
Sortida botànica a la fageda de la Sauva Negra i rodalia del pantà de Santa Maria (Balenyà i Centelles)
Descripció activitat

Anirem amb cotxe per carretera fins al coll de la Pollosa. Seguirem pel camí, primer de terra i amb algun tram asfaltat, que porta a la urbanització Puigsagordi. Aparcarem al Coll de Prims.

Passejarem per una pista de terra fins arribar al punt que té una bona vista del pantà. Retornarem quasi bé fins al coll de Prims per agafar el camí de terra que va cap a la font de la Sauva Negra. Iniciarem la tornada per arribar a Castellterçol aproximadament a les 14:00 h.

El pantà de Santa Maria va ser construït en terrenys que pertanyen als termes municipals de Balenyà i de Centelles per proveir d’aigua potable als habitatges de la urbanització Puigsagordi. Tant la urbanització com el pantà estan situats a l'altiplà del Moianès.

La Sauva Negra és l'obaga més destacable de la rodalia. Té una vegetació molt diferent a la de l’entorn, la part occidental pertany al terme municipal de Castellcir mentre que la part oriental pertany al de Centelles.

Per afavorir la contenció del brot epidèmic de l'actual pandèmia s’adoptaran les MESURES PERSONALS D’HIGIENE I PREVENCIÓ DAVANT DE LA COVID-19. A més, qui vulgui participar-hi HAURÀ D'INSCRIURE-S'HI MITJANÇANT LA WEB DEL GRUP LOCAL, ACCEPTANT EL PROTOCOL QUE FLORA CATALANA HA ESTABLERT I ASSUMINT LA RESPONSABILITAT DAVANT EL POSSIBLE RISC DE CONTAGI.

Per inscriure's cal accedir a la web del grup local 
o bé directament a l'enllaç habilitat amb aquesta finalitat prement aquí

ÉS PER PROPI COMPTE I RISC

Data de l'activitat
17/10/2021
Lloc activitat
La Sauva Negra i rodalia del pantà de Santa Maria (Castellcir, Balenyà i Centelles)
Hora de trobada
A les 08:30 h.
Lloc de trobada
A l’aparcament del CAP de Castellterçol. Al costat de la parada Ctra. de Barcelona - CAP dels autobusos Sagalés
Dades de contacte
moianes.floracatalana@gmail.com
Grups locals implicats
Grups de treball