PE2022.-Sortida al Torrentmal

Codi Àlbum
ALBUM-PE0022
Nom de l'Àlbum
PE2022.-Sortida al Torrentmal
Data
24-11-2022
Descripció de l'àlbum

El dissabte 19 de novembre de 2022 el grup local del Pla de l'Estany va organitzar una sortida botànica al Torrentmal. La ruta comença a Santa Maria de Porqueres, s'endinsa pel torrent, s'enfila cap a la falda del Puig Clarà i torna al lloc de sortida. Tenia com a objectius la identificació de les plantes del camí, recollir fruits de tardor i escoltar les aplicacions etnobotàniques del llentiscle (Pistacia lentiscus) explicades per la companya Maria Pilar Herrera.

En començar trobem un bosc de ribera amb arbres com l'auró blanc (Acer campestris), o el freixe de fulla petita (Fraxinus angustifolia) i molts arbustos com l'arç blanc (Catraegus monogyna) o l'avellaner bord (Coryllus avellana). Conforme anem pujant veiem plantes d'ambients més secs com el piracant (Pyracantha crenatoserrata), la murtra (Myrtus communis) o el bruc d'hivern (Erica multiflora), el marfull (Viburnum tinus), la centaura de l'Empordà (Centaurea emporitana) i moltes d'altres com podreu comprovar en le llistat adjunt.

S'aprotità la tornada per a veure els canvis efectuats al voltant de la font pudosa del costat de l'església de Santa Maria.

PE2022.06001.JPG

Tipus àlbum
Grups locals