Carles Navarro Solsona

PerfilCarlesNavarroSolsona.jpg
Cognoms, Nom
Navarro Solsona, Carles
Inicials
CNS
Descripció personal

Em dic Carles Navarro Solsona. Sóc naturalista i fotògraf aficionat sense formació acadèmica. Des de ben jove m'ha agradat la muntanya, la natura i la seva preservació. Practicant muntanyisme em vaig fixar en les plantes que trobava a l'alta muntanya i fa uns 25 anys vaig començar a interessar-me més en adquirir coneixements de forma autodidacta de la natura en general i la flora en particular.

Això em va portar juntament amb la meva parella, Ester Benitez a fer un treball casolà de la flora dels voltants del refugi de Prat d'Aguiló, on avui encara es troba l'original i que l'any 2008 un cop ampliat i millorat es va convertir en una guia de camp titulada "Flora del Parc Natural del Cadí-Moixeró 100 flors i plantes".

L'any 2014 juntament amb el meu amic Marc Solà vam editar una altra guia de camp, aquesta vegada específicament d'orquídies de la nostra comarca, "Les orquídies del Berguedà". Aquest any 2022, juntament altra vegada amb l'Ester hem editat una altra mini guia de camp "Flors de muntanya".

Anys enrere coneixíem molt poques persones interessades en la flora i gairebé sempre sortíem sols. Un bon dia vaig conèixer al malauradament desaparegut Esteve Sais. Ell em va parlar de Flora Catalana i em va presentar a unes quantes persones amb les que vam formar el grup local del Berguedà on ara som una bona colla.

Un dels meus objectius és donar a conèixer la nostra flora de forma divulgativa ja que no tothom, on també m'hi compto jo, té coneixements prou tècnics.

Grups de treball
Estat
Actiu