Visita al parc de la Fontsanta

Nom
Visita al parc de la Fontsanta
Data de la sortida
03/10/2021
Data de publicació
24/10/2021
Descripció

El dia 3 de octubre del 2021 varem realitzar una visita guiada al parc de la Fonsanta. Tot i estar núvol i amenaçar pluja mentre realitzaven la visita no va ploure, i al final fins i tot hi va haver alguna ullada de sol.

Varem començar veient arbres com l'Eucaliptus, o arbusts com Aloc fent alguna explicació sobre les seves propietats medicinals.

La caminada continua i ens aturem a un Auró del gènere Acer i aprofitem per explicar com d'algunes espècies de Aurons americans s'extreu el xarop d'auró. Es tracta de la saba que l'arbre mobilitza a la primavera i que es dolça. Aquesta saba s'extreu de l'arbre fent algunes incisions al tronc i es bull per tal de evaporar l'excés d'aigua. Un cop eliminada l'aigua sobrera queda un deliciós xarop amb molts usos culinaris.

Ens aturem per veure el freixe de Pensilvania i observem el sapidal.

Continuem camí entre diferents arbres arbusts i plantes i ens aturem a un garrofer amb fruït. Ocasió perfecta per parlar dels usos de la garrofa i de la coneguda dita de guanyar-se les garrofes.

Seguim caminant i trobem una xicranda que ha decidit florir tot i que estem a la tardor. 

Per últim visitem el jardí de papallones amb nombroses espècies pensades per atreure a aquests insectes. Entre elles el curiós i endèmic arbust balear conegut com a Estepa Joana (Hypericum balearicum) i el meravellós nenúfar blanc que trobem florit.

En aquest jardí de papallones parem atenció a un petit hotel d'insectes pensat per que abelles solitàries i d'altres animalons trobin on fer el niu i aixoplugar-se.

Arribats a aquest punt i després de observar moltes més espècies de les que hem anomenat en aquest petit resum, decidim donar per acabada la visita guiada. 

Alguns dels participants fem un refresc en una terrassa propera i seguim parlant de la nostra passió la botànica. Al cap d'una estona marxem tots a dinar a casa després de haver gaudit de un matí botànic ben aprofitat.

Ubicació