Totes les videoconferències es graven i es mantenen indefinidament a l'aula virtual de Flora Catalana (Flor@ula), amb la finalitat que aquelles persones que no puguin assistir a la videoconferència en directe, les puguin veure amb posterioritat. L'accés indefinit a l'aula virtual permet que qualsevol alumne pugui repassar el contingut del curs (documents, fòrum i videoconferències) sempre que li interessi, inclús un cop acabat el curs i per un període de temps il·limitat.
- Videconferència 1: dia 12 de setembre de 2023. De 18:00 a 20:00 h. (vegeu temari).
- Videconferència 2: dia 19 de setembre de 2023. De 18:00 a 20:00 h. (vegeu temari).
- Videconferència 3: dia 26 de setembre de 2023. De 18:00 a 20:00 h. (vegeu temari).
- Videconferència 4: dia 03 d'octubre de 2023. De 18:00 a 20:00 h. (vegeu temari).
De ben segur que tots seríem capaços de diferenciar un bosc, una bosquina o un prat i, també de ben segur, tots sabem que de boscos n’hi ha de diferents tipus igual que de bosquines i de prats. Així doncs, de manera intuïtiva, sabem que les plantes es troben més o menys lligades a unes comunitats vegetals en concret.
La fitosociologia estudia aquestes comunitats vegetals i les classifica establint un sistema jeràrquic amb diferents categories (unitats sintaxonòmiques), essent-ne les principals, l’associació (la unitat bàsica), l’aliança, l’ordre i la classe. El curs es focalitzarà en donar a conèixer, per una banda, les principals unitats sintaxonòmiques presents a Catalunya i, per l’altra, la metodologia per poder-les estudiar.
Informació general
Els objectius principals són donar una visió general de la vegetació present a Catalunya així com, capacitar als alumnes per tal de que puguin dur a terme estudis fitosociològics.
Mitjançant el botó "INSCRIPCIÓ" del menú que apareix a la dreta d'aquesta pantalla.
Temari
Temari en preparació. En breu penjarem el temari del curs definitiu. Gràcies!