22.2023.-Curs de vegetació i fitosociologia

Codi del Curs (referència per a la inscripció)
22.2023
Interacció
EN DIRECTE
Títol del curs
Curs de vegetació i fitosociologia
Estat del curs
Obert
Personal docent
Horaris del curs

Totes les videoconferències es graven i es mantenen indefinidament a l'aula virtual de Flora Catalana (Flor@ula), amb la finalitat que aquelles persones que no puguin assistir a la videoconferència en directe, les puguin veure amb posterioritat. L'accés indefinit a l'aula virtual permet que qualsevol alumne pugui repassar el contingut del  curs (documents, fòrum i videoconferències) sempre que li interessi, inclús un cop acabat el curs i per un període de temps il·limitat.

 • Videconferència 1: dia 12 de setembre de 2023. De 18:00 a 20:00 h. (vegeu temari).
 • Videconferència 2: dia 19 de setembre de 2023. De 18:00 a 20:00 h. (vegeu temari).
 • Videconferència 3: dia 26 de setembre de 2023. De 18:00 a 20:00 h. (vegeu temari).
 • Videconferència 4: dia 03 d'octubre de 2023. De 18:00 a 20:00 h. (vegeu temari).
Número de places
25
Preu del curs
35 € per als socis / 65 € per als no socis.
Descripció

De ben segur que tots seríem capaços de diferenciar un bosc, una bosquina o un prat i, també de ben segur, tots sabem que de boscos n’hi ha de diferents tipus igual que de bosquines i de prats. Així doncs, de manera intuïtiva, sabem que les plantes es troben més o menys lligades a unes comunitats vegetals en concret.

La fitosociologia estudia aquestes comunitats vegetals i les classifica establint un sistema jeràrquic amb diferents categories (unitats sintaxonòmiques), essent-ne les principals, l’associació (la unitat bàsica), l’aliança, l’ordre i la classe. El curs es focalitzarà en donar a conèixer, per una banda, les principals unitats sintaxonòmiques presents a Catalunya i, per l’altra, la metodologia per poder-les estudiar.

  Objectius

  Els objectius principals són donar una visió general de la vegetació present a Catalunya així com, capacitar als alumnes per tal de que puguin dur a terme estudis fitosociològics.

  Procediment inscripció

  Mitjançant el botó "INSCRIPCIÓ" del menú que apareix a la dreta d'aquesta pantalla.

  Temari en preparació. En breu penjarem el temari del curs definitiu. Gràcies!

  Tipus de curs
  Curs arxivat
  ACTIU (NO ARXIVAT)