Sortida botànica al torrent del Gai (Moià) i taller

Llista de plantes
Títol de la notícia
Sortida botànica al torrent del Gai (Moià) i taller
Data de la notícia
12/03/2022
Notícia

El Grup Local del Moianès, el diumenge 30 de gener, va fer una sortida botànica al torrent del Gai (Moià) i un taller d’estudi de plantes.

Els participants descriuen d’aquesta manera com van viure les activitats d’aquell matí.

Petits lliris de neu

Com de costum ens vam trobar, puntualment, a l’aparcament del CAP de Castellterçol i ens vam organitzar per arribar al lloc amb pocs cotxes. Les mesures de prevenció contra la Covid 19 es van fer presents a tothora.

Ens vam acostar al torrent del Gai observant les plantes de l’entorn.

La gebrada de la matinada encara deixava els seus cristalls al sòl.

I vam arribar al lloc ombrívol i fred on creixen els lliris de neu. En vam veure pocs. Més petits i la majoria tancats, aïllats del fred mostraven una tímida floració. Els vam observar una i una altra vegada. També vam fer fotografies diverses mentre el sol ja feia notar la seva escalfor al prat del costat.

A més de la flor del Galanthus nivalis, també ens va interessar la margarideta (Bellis perennis), de la família de les compostes, i la Veronica persica. Unes altres plantes van captar la nostra atenció pels seus fruits: la Clematis vidalba, la pastanaga borda o Daucus carota, la ravenissa blanca, l’heura, la Rosa sp. i el Torilis arvensis.

El llistat de totes les plantes que vam repassar durant la sortida es troba a la web del grup local.

Vam iniciar la tornada abans de les 12 per arribar puntualment a Castellterçol i començar la següent activitat.

A l’Espai de Lectura vam fer una observació detallada del lliri de neu. Un qüestionari va guiar l’estudi de la planta i va generar unes explicacions molt aclaridores que ens van conduir sàviament per les dreceres de les claus dicotòmiques fins arribar al Galanthus nivalis.

El qüestionari és un document en PDF que es troba a la web, en el catàleg local en taula del Grup Local del Moianès: Tax-MO 00007 Galanthus nivalis.

Un matí molt agradable, entusiasta i enriquidor. Extraordinari.

Com sempre: Viure, gaudir i aprendre amb la nostra flora!

Fins la propera!

Grups locals
Grups de treball