Conferència: Les plantes en l’obra de Jacint Verdaguer

Títol de la notícia
Conferència: Les plantes en l’obra de Jacint Verdaguer
Data de la notícia
31/05/2024
Notícia

Us convidem cordialment a la conferència "Les plantes en l’obra de Jacint Verdaguer", presentada per la reconeguda M. Carme Barceló i Martí, Professora jubilada del Departament de Biologia, Sanitat i Medi Ambient de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la UB.

En aquesta fascinant xerrada, explorarem el profund coneixement que Jacint Verdaguer tenia de les plantes i com les integrava a la seva obra literària. Com a viatger apassionat, Verdaguer va captar la bellesa, el simbolisme i la diversitat de les plantes que trobava en els seus viatges. Mitjançant la poesia i la prosa, ens va transmetre el seu coneixement botànic i la seva fascinació per la flora.

Aquests coneixements es manifesten especialment en alguns poemes que tenen noms de flors i en d’altres on n’esmenta una gran quantitat de diferents. Canigó n’aplega 124, l’Atlàntida en recull 105, Brins d’espígol incorpora 66 poemes que porten noms de plantes, d’altres poemes com Lo verger de palau dins Barcelonines hem trobat 25 noms de plantes i en tota la seva obra hem pogut comptabilitzar més de 400 noms populars que corresponen a 307 espècies.

Aprofundirem en aquest coneixement botànic de Verdaguer per comprendre millor el missatge que intentava transmetre a través de la seva obra.

Aquesta conferència és una activitat conjunta organitzada per Flora Catalana, la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica, i l’Agrupació Astronòmica d’Osona.

Us convidem a unir-vos a nosaltres en aquesta enriquidora experiència que combina literatura, botànica i cultura.

Data: 4 de juny
Hora: 20h
Enllaç virtual: https://www.youtube.com/@agrupacioastronomicadosona930
Format: Conferència híbrida (presencial i virtual)
Lloc: Seu de l’Agrupació Astronòmica d’Osona
Adreça: Carrer Pare Xifré, 3, 3r, Vic

Grups locals
Grups de treball