Programa detallat de les 3 xerrades i Assemblea General de Flora Catalana 2024

Títol de la notícia
Programa detallat de les 3 xerrades i Assemblea General de Flora Catalana 2024
Data de la notícia
26/05/2024
Notícia

Programa detallat de les 3 xerrades i Assemblea General de Flora Catalana 2024
Vine! Coneixeràs millor la nostra associació

Per al pròxim divendres, dia 31 de maig, hem organitzat tres xerrades interessants, en l'entorn de l'Assemblea General de Flora Catalana, a les que es podrà assistir per videoconferència, de 18:00 a 20:00 h. Compartirem una estona de coneixement i de la nostra associació. El programa de les xerrades serà el següent:

18:00 h. - 18:05 h. Benvinguda i presentació de l'acte.

18:05 h. - 18:30 h. Xerrada sobre la vegetació de Catalunya i el nou grup de recerca sobre vegetació i hàbitats de Flora Catalana (FITOHAB). L'estudi de la vegetació als Països Catalans té una rica tradició que s'estén durant més d'un segle. Aquest llarg recorregut ha permès un coneixement profund del tapís vegetal català, amb l'escola florística de fitosociologia de la SIGMA jugant un paper central. Aquesta escola té múltiples aplicacions científiques i pràctiques, des de la taxonomia de plantes fins a la gestió territorial. Tanmateix, des de l'inici del segle actual, l'interès per als hàbitats en detriment de les comunitats vegetals i l'augment de criteris bibliomètrics restrictius han provocat un declivi en la producció científica sobre les comunitats vegetals de casa nostra. Per superar aquest repte, proposem l'actualització del conspecte sintaxonòmic català, la implantació d'un nou projecte col·laboratiu d'estudi de les comunitats vegetals i la formació d'un nou grup de recerca en fitosociologia de Flora Catalana.

A càrrec del Dr. Gabriel Mercadal. Responsable del grup FITOHAB.

18.30 h. - 18:50 h.. Xerrada sobre MINKA (l'iNaturalist de Catalunya). MINKA és una plataforma inspirada en iNaturalist, però de quilòmetre 0, on s'explicarà el seu context, projectes europeus involucrats, que s'ha fet fins ara a la plataforma, resultats obtinguts, així com possibles ampliacions o noves funcionalitats, on Flora Catalana pot col·laborar en ajudar a adaptar i millorar l'eina.

A càrrec del Dr. Jaume Piera. Institut de Ciències del Mar/CSIC.

18:45 h. - 19:25 h. Assemblea General de Flora Catalana, 2024.

  • Memòria d'activitats 2023 i reptes pel 2024. A càrrec dels vocals de la Junta Directiva.
  • Tancament dels comptes de 2023 i pressupost 2024. A càrrec de la Tresoreria de Flora Catalana
  • Votació per a l'aprovació del pressupost.

19.25 h. - 19.50 h. Xerrada sobre la nova versió del catàleg de flora de Flora Catalana. Immersos en l'ambiciós projecte de reprogramar totes les plataformes d'informació de Flora Catalana, després de reprogramar Flor@ula, ara li ha tocat el torn al catàleg de flora. En aquesta xerrada presentem el nou catàleg de flora, la millora de les seves funcionalitats d'acord amb les peticions que hem anat recollint al llarg dels anys dels nostres usuaris i explicarem també els nous projectes que, en breu, l'aniran ampliant. La nova tecnologia amb què s'ha desenvolupat, facilitarà la feina de mantenir el catàleg i agilitzarà alguns processos que, fins ara, consumien força recursos.

A càrrec de Francesc Caralt. President de Flora Catalana.

Per tal de gestionar l'assistència a la videoconferència. És necessari que ens confirmeu la vostra assistència inscrivint-vos en el següent enllaç (en el camp on es demana el curs, poseu-hi "ASSEMBLEA").

En els pròxims comunicats us proporcionarem la programació de l'acte amb més detall. Reserva't el dia 31! Vine a l'Assemblea General i les xerrades. Serà interessant!

Grups de treball