Sortida del curs d'iniciació a la micologia de 2021

Títol de la notícia
Sortida del curs d'iniciació a la micologia de 2021
Data de la notícia
26/03/2022
Notícia

El mes d'octubre vam organitzar un Taller de micologia a l'Aula Ambiental "El Bosc Turull", entitat del barri de Valllcarca de Barcelona que sempre dona suport a les nostres activitats. Després de les sessions a l'aula, força exitoses enguany, tocava sortida pràctica a la muntanya.

El 20 de novembre vàrem anar a St. Martí de Montnegre, bon lloc malgrat que la temporada no ha estat bona… Esperançats i animosos, de mà d’un bon mestre, que fa l’aprenentatge fàcil i divertit. Intenció? Identificar correctament alguna espècie. L’important: la seguretat davant de cada espècimen.

A primera hora feia bon fred, era cara nord. El mal menor, perquè aprofitàvem coneixença, comentaris, riures pel fred. A la vora del camí, plantes interessants, que identificàvem. Fèiem una caminada circular, endinsant-nos pels corriols i amb paciència i pujades pel bosc, començaríem a trobar exemplars, pocs bolets bons, però ben aprofitats. Aixecant alguns, tot el grup aplaudia mentre Josep Soler, el nostre mestre, explicava les característiques que definien unes i altres espècies…

Fèiem cercle i ficàvem el nas demanant informació, la gent estava molt més pendent de les explicacions que de fer fotografies. Un rovelló, alguns xampinyons silvestres, llores, amanites… premi a les bones observacions. Poc i variat, prou per anar animant el personal, que s’ho va passar molt bé.

Després de visitar l’ermita de St. Martí de Montnegre i el jardí,amb cedres i una sequoia, davant un paisatge imponent, fent la foto del grup, vam valorar la sortida, intergeneracional, entenedora, amigable, i ens vam acomiadar, donant-nos cita per properes, apreciant la molt bona companyia...

Grups de treball