Visita al Jardí Botànic (16/10/2021)

Títol de la notícia
Visita al Jardí Botànic (16/10/2021)
Data de la notícia
05/02/2022
Notícia

Comencem gairebé puntuals amb una nombrosa assistència, 25 inscrits. En Josep Soler ens explica la temàtica del Jardí, dedicada a la vegetació de les zones climàtiques mediterrànies del nostre planeta.

La visita s’encamina cap a l’oest, amb vegetació d’Austràlia a la dreta i la Sud-africana a l’esquerra.

A la zona dedicada a Austràlia trobem casuarines, araucàries, l’arbre ampolla, eucaliptus, callistemons i grevillees. Tots els vegetals presenten unes característiques especials, semblants als nostres vegetals però amb marcades especificitats.

Veiem algunes plantes africanes, especialment varietats d’acàcies amb punxes per defensa i, fins i tot, àloes arboris. Tastem les cireres madures del Cirerer del Natal, passem per les xantorrees, els curiosos arbres d’herba, amb les allargassades inflorescències, ara ja de tons negrosos.

Entrem en zona americana: palmeres washingtònia, araucàries de Xile, i varietats de cactus i sàlvies.

Arriben a l’àrea mediterrània, i fem una parada sota el gran pi. Seguim per escabioses, romaní -curiosament florit-, oliveres, vinya i blat, i el temps ens permet encara passar per la parcel·la de les Illes Canàries, veient els seus extraordinaris pins.

Tothom demana de fer una nova visita a la primavera, per visitar amb detall la zona canària, veure els bonsais i el Museu del Gabinet Salvador amb les seves col·leccions. Esperem poder-ho fer, tot agraint al nostre guia Josep la seva sabia i amena xerrada.

Grups de treball