Totes les videoconferències es graven i es mantenen indefinidament a l'aula virtual de Flora Catalana (Flor@ula), amb la finalitat que aquelles persones que no puguin assistir a la videoconferència en directe, les puguin veure amb posterioritat. L'accés indefinit a l'aula virtual permet que qualsevol alumne pugui repassar el contingut del curs (documents, fòrum i videoconferències) sempre que li interessi, inclús un cop acabat el curs i per un període de temps il·limitat.
- Videoconferència 0: dia 29 de setembre, de 2022. De 19:00 h. a 20:00 h. Vegeu temari.
- Videoconferència 1: dia 05 d'octubre, de 2022. De 18:00 h. a 20:00 h. Vegeu temari.
- Videoconferència 2: dia 11 d'octubre, de 2022. De 18:00 h. a 20:00 h. Vegeu temari.
- Videoconferència 3: dia 18 d'octubre, de 2022. De 18:00 h. a 20:00 h. Vegeu termari.
- Sortida de camp 1: dia 15 d'octubre, de 2022. Matí (horari a concretar durant el curs).
- Sortida de camp 2: dia 29 d'octubre, de 2022. Matí (horari a concretar durant el curs).
La irrupció al país d’espècies exòtiques invasores té lloc des de fa mil·lennis. Tanmateix, en els darrers cinc-cents anys, la seva incidència sobre els ecosistemes locals ha augmentat exponencialment fins al punt de ser un dels principals motors de l’accelerada pèrdua de biodiversitat associada a l’anomenada crisi ambiental global.
El curs pretén proporcionar els coneixements necessaris per a identificar 30 espècies de plantes invasores o potencialment invasores.
Flora Catalana participa en un projecte LIFE per al seguiment i control de plantes potencialment invasores a la Costa Brava. En acabar aquest curs, si ho desitges, podràs afegir-te al voluntariat que duu a terme les tasques de seguiment (en aquest cas et retornarem l'import del curs -curs gratuït-). En el curs informarem més detalladament a totes les persones que vulguin participar en aquest projecte i ajudar-nos en la tasca de preservar la nostra flora. |
Informació general
- Aprendre a identificar les 30 espècies invasores o potencialment invasores que conté el temari.
Prement el botó "INSCRIPCIÓ" del menú lateral dret.
No es requereixen coneixements previs per assistir a aquest curs. No obstant, és aconsellable haver cursat el curs "Curs sobre les plantes exòtiques invasores a Catalunya"
Cal disposar d'un equip informàtic amb accés a internet i capaç d'estblir una videoconferència.
Temari
- Videoconferència 0:
- Presentació del curs i explicació del funcionament de Flor@ula.
- Videoconferència 1:
- Eines I:
- Claus dicotòmiques.
- Espècies a treballar per aprendre a diferenciar-les: Acacia dealbata, Agave ameriacana Ailanthus altissima, Araujia sericifera, Arundo donax, Carpobrotus acinaciformis, Carpobrotus edulis, Cenchrus longisetus, Cenchrus setaceus, Cylindropuntia pallida, Delairea odorata
- Eines I:
- Videoconferència 2:
- Eines II:
- Protocols de seguiment de transectes.
- Espècies a treballar per aprendre a diferenciar-les: Dimorphoteca eklonis, Disphyma crassifolium, D. floribundum, Einadia nutans, Fallopia baldschuanica, Gazania rigens, Ipomoea indica, Kalanchoe tubiflora, Kalanchoe x houghtonii, Lonicera japonica, Matthiola incana.
- Eines II:
- Videoconferència 3:
- Eines III.
- Fitxes d'espècie per ajudar a la identificació.
- Espècies a treballar per aprendre a diferenciar-les: M. cordifolium, Opuntia aurantiaca, Opuntia ficus-indica, Opuntia linguiformis, Opuntia stricta, Oxalis pes-caprae, Phyllostachys aurea, Pittosporum tobira, Senecio angulatus, Senecio inaequidens, Senecio pteroforus.
- Eines III.