VG2024.-Sortida a Sant Pere de Torelló

Codi Àlbum
ALBUM-VG0008
Nom de l'Àlbum
VG2024.-Sortida a Sant Pere de Torelló
Data
02-06-2024
Descripció de l'àlbum

El passat dissabte dia 1 de juny, el paratge de l’Envelat de Sant Pere de Torelló es va convertir en l’escenari d’una enriquidora sortida etnobotànica organitzada pel grup de la Vall del Ges de Flora Catalana. Una vintena d’apassionats de la natura es van reunir amb l’objectiu de promoure, compartir i difondre els coneixements sobre la flora i els seus usos tradicionals al nostre territori.

Els participants, formant un grup molt proactiu i interessat, van descobrir al llarg del recorregut una gran varietat de plantes. Experts en etnobotànica van guiar la caminada, explicant els usos medicinals, alimentaris i altres aplicacions tradicionals de les plantes, com per exemple en jocs, estris i creences populars.

La passejada va culminar amb un taller pràctic, on els assistents van poder posar en pràctica alguns dels coneixements adquirits. Van aprendre a construir joguines amb elements vegetals, a preparar rams aromàtics i fins i tot a cuinar amb les flors del saüc, oferint una experiència completa i interactiva.

L’activitat, gratuïta i oberta a tots els públics, va ser tot un èxit, deixant als participants amb una nova apreciació i comprensió de la riquesa natural que els envolta.

Aquest esdeveniment va ser coorganitzat pel Grup de recerca EtnoBioFiC (UB, IBB, IEC, OPEI), el grup local de la Vall del Ges de l'Associació Flora Catalana i el grup La Remeiera. Aquests col·lectius continuen treballant per preservar i transmetre el valuós patrimoni etnobotànic del nostre país.

Tipus àlbum
Grups locals