Sortida a Puig Rodó

Nom
Sortida a Puig Rodó
Data de la sortida
16/02/2020
Data de publicació
02/03/2020
Descripció

VA2020.01004_0.jpg

El diumenge setze de febrer vam aplegar-nos a Sant Llorenç Savall una quinzena de persones amb l’objectiu de contemplar la floració d’una de les primeres plantes que anuncien l’arribada de la primavera: la nadala menuda o narcís blanc (Narcissus dubius).

Des de la part alta de la urbanització de les Marines, vam iniciar una agradable caminada, per terreny força planer, mentre ens entreteníem en elaborar el tradicional llistat d’espècies observades. Tot i que el fred sembla haver abandonat el nostre país, la primavera encara és lluny i la immensa majoria de les plantes encara mandregen el son hivernal. Parlant clar: ens vam ensopegar ben poques flors.

Després de tres quarts d’hora de tranquil·la passejada vam assolir el cim del Puig Rodó, un turó arrodonit i mancat d’arbres que limita la vall de Mur, dins dels límits del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt. Des del seu capdamunt el paisatge és superb, oferint una de les millors panoràmiques de tot el massís, des de la popular Mola al Montcau. Bona part del cim és ocupat per codines i pedregars. Aquest és l’ambient preferit del Narcissus dubius, una espècie rara al territori i veritable joia florística del Parc. De seguida que arribem descobrim un grapat de peus florits d’aquesta espècie. Traiem les càmeres i mòbils i ens lliurem a un veritable safari fotogràfic. Ara aquí ara allí, anem descobrint nous exemplars florits, fins contar-ne més d’un centenar. I és que, en aquest racó de món, la nadala menuda és sorprenentment abundant. Tota una festa per celebrar la imminent arribada de l’estació de les flors.