PE2022.-Sortida botànica a Cornella del Terri

Codi Àlbum
ALBUM-PE0020
Nom de l'Àlbum
PE2022.-Sortida botànica a Cornella del Terri
Data
09-05-2022
Descripció de l'àlbum

El passat dissabte dia 30 d'abril, el grup local del Pla de l'Estany va organitzar una sortida botànica en record de la nostra companya Dolors Marès que ens va deixar fa poc. Aquesta sortida la va proposar ella i és per això que li vam dedicar.

La ruta transcorre per la banda esquerra del riu Terri entre el cementiri de Cornellà del Terri i l'hotel Mil Estrelles de Borgonyà.

Vam començar la ruta cap a les 10 amb una participació de 17 persones. Sortint des del cementiri de Cornella, de seguida trobem un bosc de ribera humanitzat on els freixes de fulla estreta (Fraxinus angustifolium) es barregen amb plataners (Platanus acerifolius), falses acacies (Robinia pseudoacacia)...

Resseguint el camí, observem tot un ventall de plantes enfiladisses: carabassina (Bryonia cretica), llùpol ( Humulus lupulus), Vinya salvatge (Vitis riparia), Miraguà (Araujia sericifera), heura (Hedera helix) o Vidalba (Clematis vitalba).

Més endavant el bosc s'enriqueix amb l'aparició de l'auró (Acer campestre), l'om (Ulmus minor) entre d’altres.

A mig camí, el riu Terri rep les aigües de la riera del Garrumbert i és aquí abans de travessar el pont del Garrumbert on vàrem fer un petit homenatge a la nostra companya i plantant un plançó de roure.

PE2022.04001.JPG

Tipus àlbum
Grups locals