VTax4783
Dimorphotheca ecklonis
ESPÈCIE

  GBIF (Global Biodiversity Information Facility). http://gbif.org
  MAPES DE DISTRIBUCIÓ
  Descripció morfològica
  Port
  mata herbàcia perenne, glandular-pubescent, llenyosa amb el temps, de port subarbustiu, d’uns 30 cm (fins a 1 m en alguns casos), erecta, ascendent o postrada.
  Tija/tronc
  tija de fins a 1 m, llenyosa a la base.
  Fulles
  simples, alternes, enteres o pinnatífides, lanceolades, marge llis o dentat, àpex agut, base atenuada, glabres o poc piloses, lleugerament suculentes, brillants; les inferiors, d’el·líptiques a oblanceolades, de 5-8 cm de llarg i 10-20 mm d’ample; les superiors, progressivament més petites, fins a 2-3 cm de llarg i 3-5 mm d’ample, i amb tendència a ser ± enteres, ± sèssils i ± unides a la tija.
  Flor/inflorescència
  capítols solitaris o en corimbes solts, de 5-8 cm de diàmetre, pedunculats. Involucre amb més o menys forma de campana. Bràctees de 8-15 mm, lanceolades-linears, acuminades, amb marges estrets escariosos. 12-21 flors ligulades hermafrodites, de 2,5-3,5 cm, de color blanc o de lila a rosa, flors flosculoses masculines, estaminades (tot i que presenten engruiximent de l’ovari), de 5-6 mm, de color lila, porpra o negre-blavós intens.
  Fruit/llavor
  les flors ligulades produeixen un aqueni d’uns 7 mm de llarg, amb 3 angles aguts i ales estretes. Els ovaris de les flors tubulars són estèrils, de 5-8 mm.
  Nom científic - autor
  Dimorphotheca ecklonis Harv.
  Sinònims
  Osteospermum ecklonis (DC.) Norl.
  Nom català
  Margalidera de botó blau
  Nom anglès
  Blue and white daisybush
  Hivern
  Desem.
  -
  Gener
  -
  Febrer
  -
  Primavera
  Març
  -
  Abril
  -
  Maig
  -
  Estiu
  Juny
  -
  Juliol
  -
  Agost
  -
  Tardor
  Setem.
  -
  Octubre
  -
  Novem.
  -