Núm.8.-Calèndula. Revisió etnofarmacològica i terapèutica del gènere Calendula.

Títol
Calèndula. Revisió etnofarmacològica i terapèutica del gènere Calendula.
Data publicació
10/09/2023
Número revista
8
Descarregar article

  El gènere Calendula pertany a la família de les asteràcies (compostes) i se n’han identificat entre dotze i vint espècies. Entre elles, les més estudiades són C. officinalis i C. arvensis.

  Les plantes del gènere Calendula tenen propietats medicinals i s’han emprat per al tractament de danys a la pell, com ara ferides i úlceres, des dels temps dels grecs fins a l’actualitat. Al llarg del segleXX, s’han dut a terme diferents estudis farmacològics sobre l’activitat dels seus fitoconstituents, principalment en Calendula officinalis, els quals han revelat la seva activitat antiinflamatòria iantioxidant, han confirmant la seva utilitat en les lesions cutànies i en la curació de cremades, i han constatat les seves les propietats antibacterianes i antivirals.

  Actualment, la medicina es fonamenta en la millor evidència disponible a l’hora de prendre decisions(medicina basada en evidències - MBE), la qual cosa significa que la informació per a la solució de problemes clínics s’obté a partir dels resultats de la investigació clínica. Per garantir una acció terapèutica segura i fiable i poder convèncer els professionals sanitaris de la utilitat de la calèndula com a part de l’arsenal terapèutic, és necessari fer assajos clínics ben dissenyats i amb una mostra de mida adequada.

  Secció
  Etiquetes
  Maquetació de l'article