LIFE medCLIFFS és un projecte de conservació de la natura que vol contribuir a la a la conservació de l’hàbitat d’interès comunitari 1240 - Penya-segats mediterranis amb Limonium spp. endèmics, a través de la gestió de les plantes invasores des d’una perspectiva integradora que inclou tant la prevenció, la detecció primerenca i la resposta ràpida a noves invasions com el control de les espècies ja establertes.
Flora Catalana hi participa fomentant la col·laboració d’agents locals i ciutadania per tal de crear i consolidar dues xarxes de ciència ciutadana que seran essencials per a la detecció primerenca i resposta ràpida davant de noves invasions. Pots saber més sobre el projecte a https://lifemedcliffs.org
Si tens coneixements de flora i vols col·laborar amb el projecte, pots apadrinar un transsecte i formar part de la Xarxa de Voluntaris Experts LIFE medCLIFFS.
Apadrinar un transsecte implica fer-se càrrec del seguiment periòdic d’un dels trams de costa on és prioritari recollir dades sobre l’abundància, distribució i fenologia de determinades plantes invasores i potencialment invasores.
Amb les dades que aportis es podrà determinar el risc d’invasió d’àrees adjacents al transsecte que tu apadrinis. Properament disposaràs d’informació sobre els protocols a seguir i dels transsectes disponibles per a ser apadrinats.
Pots fer-te voluntari i apadrinar un transsecte emplenant el següent formulari:
Si vols introduir més d'un telèfon, si us plau separa'ls amb comes (ex: 977990000, 767588594)

Data de naixement

Cal ser major d'edat per ser voluntari LIFE medCLIFFS, si tens menys de 18 anys i vols fer-te voluntari envia’ns un missatge a info.lifemedcliffs@csic.es i t’explicarem què has de fer.

Transsecte o transsectes que m'agradaria adoptar

Order
Abans de seleccionar el transsecte o transsectes que t'agradaria adoptar, consulta els transsectes disponibles. Cerca el transsecte per codi i, en cas de voler-ne escollir més d'un, prem el botó "ADD ANOTHER ITEM". En cas de no seleccionar cap transsecte, quan ens posem en contacte amb tu ja consensuarem plegats el transsecte o transsectes a seguir.
Termes i condicions dels voluntaris LIFE medCLIFFS
Participar en una formació (online i sortides de camp) per a conèixer les plantes invasores i potencialment invasores que afecten la Costa Brava, i aprendre com monitorizar-les.
Escollir com a mínim una de les zones seleccionades pel projecte LIFE medCLIFFS a la Costa Brava per a fer-ne el seguiment de forma regular durant un mínim d'una campanya. Pots escollir el o els transsectes que t'interessin en la llista desplegable corresponent, havent consultat els que prèviament estan disponibles.
Fer el seguiment de les zones assignades com a mínim un parell de cops a l’any, sempre amb acompanyament de com a mínim una altra persona voluntària, i seguint les indicacions donades des del projecte LIFE medCLIFFS.
Respectar els protocols de seguiment previstos en el projecte, especialment aquells que fan referència a la prevenció de riscos i accidents.
Respectar els procediments i normes per al registre de l’activitat voluntària. Com a voluntari, gaudiràs d’una assegurança d’accidents, però només serà efectiva si prèviament informes de la teva activitat.
Sempre que sigui possible, participar activament de les activitats proposades des del projecte LIFE medCLIFFS i contribuir a fer-ne difusió.
Estar al dia de les necessitats de seguiment del projecte i, en cas que sigui possible, contribuir activament a fer el seguiment de zones prioritàries per al projecte.