El Grup Local de Moianès fa tallers virtuals i grava un vídeo

Títol de la notícia
El Grup Local de Moianès fa tallers virtuals i grava un vídeo
Data de la notícia
25/08/2020
Notícia

El Grup Local del Moianès, ha sabut transformar el període de confinament, fent us de les noves tecnologies, en una oportunitat per dur a terme tallers botànics virtuals, alhora que han gravat també un vídeo sobre la família de les umbel·líferes. 

Els experts diuen que l’expansió digital s’ha accelerat en 3 mesos el que hauria trigat 5 anys. És una realitat que l’activitat on line s’ha estès i intensificat en molts àmbits de la nostra vida.

Sense anar més lluny, a la nostra associació Flora Catalana s’han posat en marxa diversos cursos a l’aula de formació virtual amb gran èxit de participació, com ja sabeu.

Aprofitant les eines de Flor@ula, al Grup Local del Moianès, a més a més, hem pogut aprendre sobre les famílies de les umbel·líferes i de les labiades en tallers setmanals. Gràcies a aquesta activitat ens hem anat trobant sovint per gaudir de la nostra flora... d’una altra forma.

Amb material a un nivell més divulgatiu que el dels cursos de formació, hem après a reconèixer les espècies d’aquestes famílies i n’hem determinat algunes compartint fotos i amb l’ajut de les claus dicotòmiques.

Hem realitzat videoconferències i hem gravat les sessions dels tallers per tal que tothom del grup les pogués veure i repassar en diferit. Gràcies al fòrum hem compartit i resolt dubtes i fet propostes per a les properes activitats.

També vam elaborar un vídeo sobre la família de les umbel·líferes (o apiàcies) com a activitat del taller. Serveix com a introducció i explicació de la terminologia de morfologia botànica que després s’utilitza a les claus dicotòmiques d’aquesta família. Vegeu-lo a: http://www.floracatalana.cat/drupal843/node/4155.

Els temps que venen haurem d’anar combinant les possibilitats de fer sortides a la natura amb l’aprofitament dels recursos virtuals que ens proporciona la tecnologia. Per això, al nostre grup ja hem demanat de reservar hora al calendari de videoconferències a Flor@ula a partir del setembre.

Grups locals