Àlan Olmedo Martínez

AlanOlmedoMartinezFotoPerfil.jpg
Cognoms, Nom
Olmedo Martínez, Àlan
Inicials
AOM
Descripció personal

Vaig néixer a Manresa l'any 2001.

Des de que tinc ús de raó he mostrat un gran interès per la natura que m'envoltava i vaig saber que casa meva és el bosc. De petit anava a buscar bolets i m'aprenia els seus noms. També vaig mostrar des de sempre una gran preocupació pel tracte cap a la natura per part de la nostra espècie. Posteriorment, em vaig interessar especialment per la flora i la seva dinàmica. M'apassiona el camp de la botànica i especialment de la família de les fagàcies, pinàcies, i d'altres; i també l'ecologia forestal.

Ara em trobo estudiant Biologia Ambiental a la Universitat Autònoma de Barcelona amb l'objectiu de convertir-me en botànic, micòleg i ecòleg forestal. Sóc també el president de l'Associació per la Recuperació dels Boscos Autòctons del Bages (ARBA Bages), amb l'objectiu de restaurar hàbitats forestals i de potenciar la biodiversitat, que inclou la reproducció d'algunes espècies vegetals autòctones infreqüents. Degut a la meva fixació per les rareses, estic redactant un estudi dedicat a les alzines sureres en sòls calcaris, on disfruto cada pas d'aquest llarg viatge que és aprendre.

Penso que la tasca de fer arribar una ciència com la botànica i el valor de la nostra flora a la gent és essencial, és per això que col·laborar amb Flora Catalana és molt important!

Grups de treball
Estat
Actiu