MO2019.-Font de les Febres - Granera - 15/12/2019

Codi Àlbum
ALBUM-MO0013
Nom de l'Àlbum
MO2019.-Font de les Febres - Granera - 15/12/2019
Data
15-12-2019
Descripció de l'àlbum

La darrera sortida del 2019 del grup local del Moianès va ser per la rodalia de la cova del Penitent i de la font de les Febres per després continuar amb un taller a la sala de lectura de Castellterçol. 

Des de la cova vam gaudir del paisatge hivernal de la vall del torrent de Salvatges, a la font vam observar la particular flora que s’hi fa pel seu l’entorn, com Hypericum androsaemumAsplenium fontanum  i al taller vam continuar amb l’estudi de les  plantes de la família de les compostes.

També vam comentar les diferències morfològiques entre la pinassa Pinus nigra subsp. salzamanii i el pi roig Pinus sylvestris.

No estàvem segurs de quina era l’espècie del jonc que es fa vora un bassal al marge del camí de terra que va de Salvatges al Coll d’Ases i vam agafar una mostra. Com que al taller no ens va donar temps de determinar-lo, ho vam fer després amb la col·laboració dels membres del grup local. En la distància, un observava les fotografies, l’altre la discontinuïtat de la medul·la de la tija, l’altre consultava les claus, … i tots compartíem la informació al whatsapp del grup. Finalment  vam acabar determinant-lo com Juncus inflexus.

MO2019.13003.jpeg

Tipus àlbum
Grups locals