Clara Salido

Cognoms, Nom
Salido, Clara
Inicials
CS
Descripció personal

Mestra i psicopedagoga. Vinculada a entitats com la Fundació Marta Mata, l’Associació de Mestres Rosa Sensat i la TIAC (Taula per la Infància i l’Adolescència de Catalunya), de la qual en soc la Presidenta.

Des de ben petita m’he sentit connectada i relaxada quan estava inmersa en un entorn natural; la meva experiència com a infant en una escola plena de natura i de grans jardins m’ha portat a posar en relleu la relació dels infants amb la natura. He tingut la sort de trobar una escola que treballa cada dia per redescobrir aquelles escoles de la renovació pedagògica de finals del segle XIX, principis del XX, com varen ser l’Escola del Bosc o l’Escola del Mar, a Barcelona.

Com a mestra, mestra de futurs mestres, psicopedagoga, i, sobretot, com a persona que tracta quotidianament amb infants, el més preuat que tenim, cada dia crec més en la importància i la riquesa que és per a tota persona, i, especialment per a la Infància, una relació forta amb la natura de la qual formem part; per això, cal estimar-la, conèixer-la.

Buscant una entitat que em permetés aprofundir en el coneixement de la natura i que, a la vegada, també em permetés poder aportar i compartir experiències escolars (en el seu sentit més ampli) d’Infància i Adolescència, vaig arribar a Flora Catalana, a qui agraeixo la seva presència i la seva exquisida tasca desinteressada en difondre i democratitzar continguts de gran valor social, intel·lectual i cultural.

Grups de treball
Estat
Actiu