Itinerari botànic pels solells de Collserola i activitat de conservació amb el Consorci del Parc Natural

Mapa localització

Títol activitat
Itinerari botànic pels solells de Collserola i activitat de conservació amb el Consorci del Parc Natural
Descripció activitat

Sortirem a les 9:00 h del punt de trobada (placeta al final del carrer Trullols) i agafarem la carretera de les Aigües, vers les urbanitzacions que limiten amb el Parc Natural.

L’activitat constarà de dues parts:

En la primera part (de 9 a 11 h) farem un itinerari botànic pels vessants orientats a solell del massís, amb la intenció d’identificar els escassos elements de flora que podrien ser representatius de la vegetació potencial de la zona.

Com veurem, es tracta d’un entorn en el qual les comunitats vegetals preexistents han estat sotmeses a diverses pertorbacions d’origen antròpic: transformació per a activitats agrícoles (vinya), incendis, urbanització, sobrefreqüentació, etc. Intentarem reconèixer els diferents estadis de degradació i/o successió de la vegetació, i reconèixer les espècies de flora actuals. També intentarem identificar els factors que determinen la distribució de les diferents comunitats o agrupacions vegetals: substrat geològic, orientació, pendents, etc.

En la segona part (d’11 a 13 h) durem a terme una activitat de recollida de deixalles en la mateixa zona de l’itinerari. Per a aquesta activitat comptarem amb el suport dels tècnics del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, que ens explicaran quines iniciatives duen a terme com a suport a la recollida de residus i el projecte #Lets CleanUpEurope, de recollida de deixalles en diversos espais naturals europeus, que tindrà lloc durant el mes de maig. Ells ens subministraran sacs i altres materials per a la recollida, per bé que cadascú de nosaltres haurem de portar guants.

Tenim previst finalitzar la sortida a les 13:30 h en el mateix punt on hem començat la sortida. El recorregut total és d’un parell de quilòmetres i un desnivell molt petit, de menys de 200 metres.

Cal portar calçat còmode, aigua, i un petit entrepà.

Activitat gratuïta, organitzada conjuntament pel Grup Local del Barcelonès i Baix Llobregat i el Parc Natural de la Serra de Collserola.

Cal inscripció prèvia omplint aquest formulari. ENCARA QUEDEN PLACES DISPONIBLES 

Data de l'activitat
25/03/2023
Lloc activitat
Collserola
Hora de trobada
09:00
Lloc de trobada
Placeta al final del carrer Trullols
Dades de contacte
bcnbll.floracatalana@gmail.com
Grups de treball