Sortida botànica a la Castellassa del Dalmau

Mapa localització

Títol activitat
Sortida botànica a la Castellassa del Dalmau
Descripció activitat

Aquesta activitat ha estat ajornada i es durà a terme el dia 16 d'abril, donat que la floració de Narcissus poeticus s'ha endarrerit aquest any. Es comunicarà la informació definitiva de la sortida amb una altra notícia.

Caminada per apropar-nos al vessant nord de la Castellassa del Dalmau amb l’objectiu de visitar la població de grandalla (Narcissus poeticus) que hi creix.

Aquesta població, força espectacular, fou descoberta recentment per membres de Flora Catalana i és única a tot el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, on mai havia estat citada. De passada, observarem la típica vegetació de codina del massís i ens entretindrem a fer el llistat de plantes acompanyants de la grandalla. En tractar-se d’una raresa florística del Parc, demanem el màxim respecte i evitar tant com sigui possible trepitjar la zona fora del camí.

La caminada requereix cert esforç físic, amb 6 quilòmetres de recorregut (anada i tornada) i 300 metres de desnivell positiu.

Data de l'activitat
26/03/2023
Lloc activitat
Castellassa del Dalmau
Hora de trobada
9:00 del matí
Lloc de trobada
A l'aparcament de l'Ermita de les Arenes (Castellar del Vallés) Ctra. B-124 de Castellar del Vallès a Sant Llorenç Savall, km 13,2 COORDENADES: 41.64742, 2.05453
Grups locals implicats
Grups de treball