Sortida botànica a l'Estany de Cal Tet i desembocadura del riu Llobregat.

Mapa localització

Títol activitat
Sortida botànica a l'Estany de Cal Tet i desembocadura del riu Llobregat.
Descripció activitat

Farem una visita als espais de l’Estany de Cal Tet, riu Llobregat i Pineda de Ca l’Arana, els quals formen part dels espais naturals protegits del Delta del Llobregat.

Començarem el recorregut al mirador de Cal Lluquer, des d’on podrem gaudir d’una panoràmica dels espais recreats a partir de les obres de desviament del riu Llobregat, en el marc del Pla Delta. Des d’aquest punt, ens acostarem a la llera del riu, on podrem identificar espècies de vegetació de ribera. Seguirem en direcció a l’estany de Cal Tet, per observar la flora pròpia de canyissars, jonqueres, prats humits i vegetació helofítica de llacunes litorals. Des del mirador del Sabogal ens dirigirem cap a la pineda de Ca l’Arana, i des d’aquí fins al mirador de la desembocadura del riu, des d’on podrem veure els sistemes dunars recreats a la platja de Ca l’Arana. Completarem un recorregut circular tornat per la mota central, on trobarem espècies de matollars mediterranis.

El recorregut total és d’uns 3 km, per un terreny planer i sense dificultat.

Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia omplint aquest formulari.
(topall màxim 30 persones)

Horari: de 8:45 a 13:30 h.
Observacions: molt recomanable portar gorra, protecció solar i aigua. També es recomana portar prismàtics, per a l’observació de fauna.

Data de l'activitat
28/05/2022
Hora de trobada
8:45 h
Lloc de trobada
Aparcament de Cal Tet (de pagament). Es pot deixar el cotxe a l’aparcament del Tanatori del Prat, situat a uns 10’ caminant.
Dades de contacte
bcnbll.floracatalana@gmail.com
Grups de treball