Diumenge, 20/10/2019, de 10:00 h a 17:30 h
La jornada sobre l’estudi i classificació dels bolets consistirà en una iniciació al coneixement dels bolets. La intenció és que s’adquireixin uns coneixements bàsics sobre el món del bolet, mitjançant la realització de diverses activitats.
Resum activitats
- Explicació amb PowerPoint
- Sortida al bosc i identificació dels bolets
- Taller d’identificació de bolets: estudi de caràcters macroscòpics i microscòpics
Informació general
L’objectiu consisteix en la realització d’una jornada d’introducció al coneixement dels bolets Conèixer les característiques principals del bolets mitjançant la presentació d’un Power point i una sortida al bosc. També es realitzarà un taller d’iniciació a la identificació dels bolets.
El Centre, al costat del teatre de Cal Rosal (població a prop de Berga)
Plaça del Centre s/n
Vegeu mapa de localització:
https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1DV0bBGj5ARjtMpYlEFyzWMJktp3Ws_Tt
Mitjançant el botó "INSCRIPCIÓ" del menú a la dreta d'aquesta pantalla.
És un curs introductori, no requereix coneixements previs.
Els alumnes només cal que portin una cistella per anar a collir bolets al bosc, roba i calçat adequat per caminar. Portar també material necessari per prendre notes, i material fotogràfic.
Temari
La jornada serà d’un dia i les activitats es repartiran entre el matí i la tarda.
La primera activitat començarà a les 10 del matí i consistirà en una presentació amb PowerPoint sobre els tipus de bolets i de fongs en general , on es donaran a conèixer les característiques dels principals grups de bolets .La durada serà d’una hora.
La segona activitat serà una sortida a un bosc dels voltants de Berga a buscar bolets. Es donarà un temps per que cadascú vagi a buscar bolets i després ens trobarem tots junts per comentar i identificar els bolets trobats. Es comentarà la seva comestibilitat i toxicitat. Desprès es deixarà un temps per dinar.
Per la tarda farem la tercera activitat que consistirà en un taller d’identificació dels bolets. En aquest taller s’estudiaran les principals característiques dels bolets que ens permetran aprendre a classificar-los. S’identificaran els principals caràcters macroscòpics i amb l’ajuda d’un microscopi i de reactius químics ,els caràcters microscòpics .