ETIQUETATGE D'IMATGES
El catàleg de flora de Flora Catalana, s’ha anat construint gràcies a la col·laboració de centenars de voluntaris. El nostre catàleg està creixent i li anem afegint eines i recursos cada cops més potents però que precisen d’introduir-hi més imatges i informació.
L’etiquetatge d’imatges consisteix en assignar etiquetes a cadascuna de les imatges del catàleg. Aquestes etiquetes corresponen a caràcters morfològics de la planta i, assignant-los a la fotografia s’aconsegueix identificar allò que s’hi veu. Aquesta tasca proporciona certa inteligència al sistema ja que, en un futur, ens permetrà demanar-li al catàleg de flora que ens mostri, per exemple, les anteres d’una espècie concreta. O bé, per posar un altre exemple, que ens compari el pistil d’un tàxon amb el d’una altra o més plantes.
Per a fer aquesta tasca s’ha elaborat una metodologia de treball precisa que permet que tots els participants en el projecte d'etiquetatge apliquin els mateixos criteris alhora de identificar, seleccionar i aplicar les etiquetes a una fotografia concreta. Per aprendre a fer aquesta tasca, a les persones que voluntàriment vulguin participar-hi, els impartirem una formació específica (a través de Flor@ula) que els capacitarà per dur a terme l’etiquetatge.
Finalmente recalcar que per dur a terme aquesta feina s’ha de saber reconèixer els principals estructures morfològiques de les plantes vasculars. En cas que algú no disposi d’aquest coneixement bàsic i vulgui participar-hi, pot apuntar-se als cursos d’angiospemres que impartim a través de l’aula virtual de Flora Catalana (Flor@ula).
Si vols col·laborar en aquesta tasca, escriu-nos prement el botó "Vull col·laborar en el catàleg" indicant que vols etiquetar, i et respondrem pactant una hora per fer una videoconferència i explicar-t’ho millor. En el vídeo que acompanya aquesta pàgina podràs veure, a grans trets, en què consisteix l'etiquetatge.
Anima't a col·laborar, Flora Catalana som tots, el catàleg de flora és una eina de tots!