VTax4782
Cylindropuntia pallida
ESPÈCIE

  GBIF (Global Biodiversity Information Facility). http://gbif.org
  MAPES DE DISTRIBUCIÓ
  Descripció morfològica
  Subterrani
  reproducció vegetativa molt important, gràcies als artells que es desprenen i arrelen amb gran facilitat, fins i tot quan són de mida molt petita.
  Port
  arbustiu, molt dens i ramificat des de la base, amb branques ascendents. 0,2-0,5(1,5) m. [+]
  Tija/tronc
  artells suculents de 10-15 x 1,6-2,5(5) cm, cilíndrics, verds-grisencs, però poc visibles a distància a causa de les abundants espines que donen a la planta una coloració blanc-marfil. Tubercles longitudinals marcats, prominents, de 3 x 1 cm.
  Fulles
  arèoles el·líptiques, de 3-7 x 3 mm, amb toment llanós de color groc fosc; 4-9 espines per arèola, d’1-4 cm, projectades en totes direccions, cobertes per una beina papiràcia blanquinosa, molt punxants, amb escames amb puntes projectades cap a la base, molt abundants. Gloquidis groguencs, d’1,5-5 mm.
  Flor/inflorescència
  flors de color rosa-morat, de 3,5-5 cm; estams amb anteres daurades i filaments color crema, que es tornen rosats vora les anteres. Estil magenta, estigma groc pàl·lid.
  Fruit/llavor
  fruits estèrils, de 3-3,5 cm x 1,5-2,5 cm, obovoides, deprimits a l’àpex, amb tubercles, groguencs, menys espinosos a mida que maduren, es desprenen fàcilment. Llavors normalment no desenvolupades, i en cas de ser-hi presents, estèrils.
  Nom científic - autor
  Cylindropuntia pallida (Rose) F.M.Knuth
  Sinònims
  Opuntia pallida Rose
  Nom català
  Clavellina
  Nom anglès
  Hudson Pear
  Hivern
  Desem.
  -
  Gener
  -
  Febrer
  -
  Primavera
  Març
  -
  Abril
  -
  Maig
  -
  Estiu
  Juny
  -
  Juliol
  -
  Agost
  -
  Tardor
  Setem.
  -
  Octubre
  -
  Novem.
  -