Sortida botànica als sistemes dunars de la platja del Prat

Mapa localització

Cartells o imatges
Títol activitat
Sortida botànica als sistemes dunars de la platja del Prat
Descripció activitat

Farem un recorregut per la platja del Prat, on podrem observar les espècies més representatives dels ambients dunars i veurem quines condicions pateixen en aquests ambients i com s’hi han adaptat. Aquesta zona forma part dels espais naturals protegits del Delta del Llobregat. També tenim previst entrar a la Pineda de Can Camins, que forma part de la Xarxa Natura 2000, i és una de les poques zones de Catalunya que reprodueix, amb molt bon estat de conservació, el conjunt de comunitats vegetals propi de la rereduna mediterrània.

A més, aprofitarem per participar en la IV Biomarató de Flora espanyola, que té lloc del 18 al 21 de maig. A l’enllaç teniu una explicació més detallada, però es tracta de fotografiar plantes i pujar les imatges a l’aplicació d’iNaturalist, perquè quedin registrades les observacions que hem fet en el projecte de la Biomarató, pel territori de Catalunya. A la sortida ja us ensenyarem com fer-ho, però als qui vulgueu participar-hi, us demanem que vingueu amb l’aplicació ja instal·lada al mòbil; us facilitem uns tutorials, que us seran d’utilitat:

Ens trobarem a la zona de la platja de la ubicació indicada, allà on hi ha unes instal·lacions per fer exercici. Penseu que el passeig quedarà tancat als cotxes a partir del 17 de maig. Si veniu en cotxe, heu de deixar-lo a l’aparcament de l’inici de la platja, al costat del Centre Municipal de Vela, que durant el mes de maig és gratuït. Recomanem portar aigua, barret i protecció solar. També ens poden ser útils uns prismàtics.

Tenim previst acabar l'activitat cap a les 13:30 h. Si us ve de gust, porteu alguna cosa per picar i beure i acabarem fent l’aperitiu tots plegats.

Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia omplint aquest formulari (places limitades).

Data de l'activitat
18/05/2024
Lloc activitat
Platja del Prat (veure mapa ubicació).
Hora de trobada
A les 9:00 h.
Lloc de trobada
Platja del Prat (veure mapa ubicació).
Dades de contacte
bcnbll.floracatalana@gmail.com
Grups de treball