Passeig a la recerca i coneixement de la flora de Sant Magí

Mapa localització

Títol activitat
Passeig a la recerca i coneixement de la flora de Sant Magí
Descripció activitat

Sortida de descoberta dels diferents hàbitats de l'entorn de Sant Magí de la Brufaganya i el veïnat de Rocamora. Per obacs i solells, recorrerem a través de boscos mixtos de roures i pinassa, a més a més de garrigues, marges i boscos de ribera.

Descripció detallada del recorregut:

Sortida de l’edifici de les fonts de Sant Magí a 668m alçada. Seguirem el camí vell de Viladeperdius, fins arribar a l’entrada del corriol de la Fou. En el primer tram (d’uns 100 m) entrem en un bosc de roures i pinassa, que ens porta a la llera del torrent. En aquest punt entrarem en una vegetació més ombrívola, passant pel costat del la pinassa singular coneguda com el Pi de la Fou. El corriol segueix fent canvis a zona d’obac i solana però envoltada de vegetació força exuberant.

Agafaren l’antic camí que porta a les eres de Rocamora , passant al costat de camps de conreu i unes vessants de solà amb garric i timó.

D’aquí ens dirigirem cap el conjunt d’edificis de Rocamora. Passarem pel costat d’unes basses d’aigua que contrasten amb els sols de pedra i terra, poc profunds del voltant.

Arribarem al conjunt de masies de Rocamora i a l’antiga església de Sant Jaume de Rocamora punt més alt de recorregut ( 769m ), iniciant el camí de retorn per un corriol d’obac amb terreny molt prim i amb vegetació de garric , roures i romaní.

D’aquí anirem pel camí que porta cap a la zona de vegetació de ribera i retorn al lloc de sortida.

Recorregut 3 Km. 
Desnivell : 100 m.

Cal portar calçat adequat.

Data de l'activitat
10/04/2022
Lloc activitat
Rodalies de Sant Magí
Hora de trobada
A les 10:00 h.
Lloc de trobada
Les Fonts de Sant Magí
Dades de contacte
altiplasegarra.floracatalana@gmail.com
Grups locals implicats
Grups de treball