Mª Cristina Gifre Alonso

Cognoms, Nom
Gifre Alonso, Mª Cristina
Inicials
MCGA
Descripció personal

Llicenciada en Biologia i Màster en Medi Ambient per la Universitat de Girona (UdG). Persona multidisciplinar, amb ganes constants d’aprendre i enamorada del medi ambient i la pagesia.

Vaig introduir-me al món de la botànica durant la carrera. Primer, per mitjà de la realització de pràctiques al Grup de Recerca de Flora i Vegetació (Departament de Ciències Ambientals): suport a l’estudi de la producció dels prats de sega de terra baixa de les comarques de Girona i suport a l’estudi de la virosta de les rouredes i suredes del Montseny. Després vaig continuar amb una beca del Ministerio de Medio Ambiente per a la col·laboració en recerca, per la qual vaig realitzar el manteniment i actualització de les dades d’informatització de l’Herbari de la Universitat de Girona (HGI). Posteriorment, i durant uns anys, vaig seguir participant com a col·laboradora externa: execució de treballs tècnics i de recerca per a la conservació ex situ de flora singular (censos poblacionals, recol·lecció de llavors, experiments de germinació, col·laboració amb el banc de llavors del SIGMA, etc.), revisió de l'herbari de plantes empordaneses del Col·legi La Salle de Figueres, etc.

Anys més tard, gràcies a Flora Catalana, m’he reincorporat al món de la botànica combinant dues coses que m’apassionen: la ciència i l’agricultura.

Estat
Actiu