Cap a la font de la Teula. Sortida GL Moianès 25/10/2020

Títol de la notícia
Cap a la font de la Teula. Sortida GL Moianès 25/10/2020
Data de la notícia
13/04/2020
Notícia

Aquell 25 d’octubre del 2020, ens vam trobar puntualment a l’aparcament del CAP de Castellterçol.

Tot i les pluges dels dies anteriors, el dia es va llevar net i lluminós. Vam tenir sort.

Érem només 6 assistents ja que es van respectar les restriccions adoptades per evitar la propagació de la covid. Després de prendre totes les mesures preventives, vam començar la sortida botànica.

Temps de tardor arreu: les precipitacions oblidades dels dies passats, una temperatura en descens i encara agradable, fulles groguenques o vermelloses i molts fruits.

Anant a peu per la carretera en direcció a Castellcir vam arribar fins el coll de Mosca. Allà vam agafar el camí del golf de Castellterçol i vam continuar per la vall del xaragall dels Pollancres.

Enrere havíem deixat uns antics camps de conreu i també una roureda de roure martinenc, Quercus pubescens, que mostrava força fulles assecades, unes encara formant part de les capçades, amples i clares, i unes altres, caigudes i fent-se malbé sobre el terra calcari.

Enmig d’aquell camí estret on la vegetació ja era de ribera, s’escoltaven les nostres converses, el cant d’algun ocell, les tremoloses fulles del Populus nigra i la remor de les nostres passes.

Vam seguir el corriol cap a la font de la Teula i la vam trobar a la primera! Allà vam fer una parada, mantenint les distàncies, per observar l’entorn i gaudir la companyonia de tots.

Amb l’ànim i l’entusiasme de sempre i amb les mostres d’algunes plantes que s’havien recollit durant la passejada, vam arribar al lloc on realitzaríem el taller.

La sortida va ser molt profitosa i us animem a consultar la llista de les plantes trobades.

En un local obert i aixoplugats a cobert, vam iniciar la següent activitat: l’estudi d’una planta. Amb l’ajuda de les claus dicotòmiques la vam determinar com Epilobium hirsutum.

Fins la propera!

Grups locals