11.2022.-Cuinar amb herbes i flors. La nostra flora a la taula.

Codi del Curs (referència per a la inscripció)
11.2022
Interacció
EN DIRECTE
Títol del curs
Cuinar amb herbes i flors. La nostra flora a la taula.
Estat del curs
Tancat
Personal docent
Horaris del curs

Totes les videoconferències es graven i es mantenen indefinidament a l'aula virtual de Flora Catalana (Flor@ula), amb la finalitat que aquelles persones que no puguin assistir a la videoconferència en directe, les puguin veure amb posterioritat. L'accés indefinit a l'aula virtual permet que qualsevol alumne pugui repassar el contingut del curs (documents, fòrum i videoconferències) sempre que li interessi, inclús un cop acabat el curs i per un període de temps il·limitat.

  • Videoconferència 0: 11 d'abri de 2022. De 19:00 a 20:00 h. Vegeu temari.
  • Videoconferència 1: 13 d'abril de 2022. De 18:00 a 20:00 h. Vegeu temari.
  • Videoconferència 2: 20 d'abril de 2022. De 18:00 a 20:00 h. Vegeu temari.
  • Videoconferència 3: 04 de maig de 2022. De 18:00 a 20:00 h. Vegeu temari.
Número de places
25
Preu del curs
30 € per als socis / 60 € per als no socis
Descripció

Curs que presenta, en 3 videoconferècies, les plantes de 3 hàbitats diferents (vegeu temari) amb les qual es poden fer plats deliciosos i beneficiosos per la vostra salut. De la mà de la Iolanda Bustos, coneguda com la Xef de les flors, aprendrem com cuinar amb les plantes silvestres del nostre entorn.

L’objectiu principal d’utilitzar flors a la cuina, no és només la reivindicació cultural i gastronòmica de les flors. M’agradaria que servís perquè puguis transformar la teva mirada a la natura i a les flors en particular; i si ja tens una mirada de colors i intel·ligència vegetal, desitjo que les meves receptes t’inspirin en les teves passejades recol·lectores, i que farceixin de flors, salut i vida la teva cuina.

Per transformar la mirada, només es pot fer des de l’interès. Perquè quan alguna cosa capta la nostra atenció, som capaços de parar i d’observar, motivant l’afany per saber.

cOMPOSICIO.PNG

    Procediment inscripció

    Mitjançant el botó "INSCRIPCIÓ" del menú que apareix a la dreta d'aquesta pantalla.

    Requeriments previs

    No es requereixen coneixements previs, és un curs introductori

    Material que cal portar

    Cal disposar d'un equip informàtic amb accés a internet i capaç d'estblir una videoconferència.

    Videoconferència 0: videconferència de presentació del curs i explicació del funcionament de Flor@ula. 

    Videoconferència 1: HERBES I FLORS DE MARGES, HORTES I CAMPS

    En aquesta sessió veurem com les mal anomenades “males herbes”, poden ser millor comestibles inclús que les cultivades. Una flora espontània que la natura ens regala amb diferents espècies i virtuts per la nostra cuina. Elaboració de salsa picant de mostassa salvatge, sopes fredes, creps de flors, encurtits, tempura de flors...

    Videoconferència 2: HERBES I FLORS DE BOSC I MUNTANYA

    Les flors de muntanya estan molt vinculades a la farmaciola natural, des de molt antic les trementinaires ja les utilitzaven com a ingredient en diferents menges per curar i guarir a les persones. En el receptari d’aquest dia ensenyaré algunes receptes amb flors del bosc, de muntanya i també de les que creixen a les lleres de rius i torrents d’aigua.

    Parlarem del saüc, si encara ens queda alguna flor fresca o potser ja tindrem algun penjoll del seu fruit madur per fer salses. També de les nous verdes i les herbes de la ratafia. Us explicaré com fer xarops, vinagretes, begudes i condiments que podreu preparar fàcilment a casa vostra, seguint tècniques ancestrals i biodinàmiques.

    Videoconferència 3: HERBES I FLORS DE COSTA

    Moltes de les plantes i flors que creixen a les platges i a la costa tenen sabors salins i minerals intensos, però també les que normalment trobaríem massa amargues al camp, quan creixen vora mar la brisa les saona i en suavitza l’amargor.

    Farem una salsa tàrtara amb fonoll marí, una ensaladilla marinera vegetal, encurtits i el que la natura ens vulgui donar per finalitzar la primavera.

    Tipus de curs
    Curs arxivat
    ARXIVAT