12.2021.-Cuinar amb herbes i flors. La nostra flora a la taula.

Codi del Curs (referència per a la inscripció)
12.2021
Títol del curs
Cuinar amb herbes i flors. La nostra flora a la taula.
Estat del curs
Tancat
Personal docent
Horaris del curs
 • Diumenge 30 de maig, de 18:00 h a 19:00 h. Videoconferència de presentació i explicació de la plataforma de formació (Flor@ula).
 • Dijous 3 de juny, de 18 a 19:30 h. Priemera videoconferència (vegeu temari).
 • Dijous 10 de juny, de 18 a 19:30 h. Segona videoconferència (vegeu temari).
 • Dijous 17 de juny, de 18 a 19:30 h. Tercera videoconferència (vegeu temari).
Número de places
40
Preu del curs
30 € per als socis / 60 € per als no socis (el preu ha augmentat degut a que els costos de formació on-lines són superiors. A les persones que ja tenien la matrícula formalitzada se'ls ha respectat la tarifa anterior.
Descripció

Curs que presenta, en 3 videoconferècies, les plantes de 3 hàbitats diferents (vegeu temari) amb les qual es poden fer plats deliciosos i beneficiosos per la vostra salut. De la mà de la Iolanda Bustos, coneguda com la Xef de les flors, aprendrem com cuinar amb les plantes silvestres del nostre entorn.

L’objectiu principal d’utilitzar flors a la cuina, no és només la reivindicació cultural i gastronòmica de les flors. M’agradaria que servís perquè puguis transformar la teva mirada a la natura i a les flors en particular; i si ja tens una mirada de colors i intel·ligència vegetal, desitjo que les meves receptes t’inspirin en les teves passejades recol·lectores, i que farceixin de flors, salut i vida la teva cuina.

Per transformar la mirada, només es pot fer des de l’interès. Perquè quan alguna cosa capta la nostra atenció, som capaços de parar i d’observar, motivant l’afany per saber.

cOMPOSICIO.PNG

  Lloc del curs

  Flor@ula. Aula virtual de Flora Catalana

  Procediment inscripció

  Mitjançant el botó "INSCRIPCIÓ" del menú que apareix a la dreta d'aquesta pantalla.

  Requeriments previs

  No es requereixen coneixements previs, és un curs introductori

  Material que cal portar

  Cal disposar d'un equip informàtic amb accés a internet i capaç d'estblir una videoconferència.

  Primera videoconferència: HERBES I FLORS DE MARGES, HORTES I CAMPS (Dijous 3 de juny)

  En aquesta sessió veurem com les mal anomenades “males herbes”, poden ser millor comestibles inclús que les cultivades. Una flora espontània que la natura ens regala amb diferents espècies i virtuts per la nostra cuina. Elaboració de salsa picant de mostassa salvatge, sopes fredes, creps de flors, encurtits, tempura de flors...

  Segona videoconferència: HERBES I FLORS DE BOSC I MUNTANYA (Dijous 10 de juny)

  Les flors de muntanya estan molt vinculades a la farmaciola natural, des de molt antic les trementinaires ja les utilitzaven com a ingredient en diferents menges per curar i guarir a les persones. En el receptari d’aquest dia ensenyaré algunes receptes amb flors del bosc, de muntanya i també de les que creixen a les lleres de rius i torrents d’aigua.

  Parlarem del saüc, si encara ens queda alguna flor fresca o potser ja tindrem algun penjoll del seu fruit madur per fer salses. També de les nous verdes i les herbes de la ratafia. Us explicaré com fer xarops, vinagretes, begudes i condiments que podreu preparar fàcilment a casa vostra, seguint tècniques ancestrals i biodinàmiques.

  Tercera videoconferència: HERBES I FLORS DE COSTA (Dijous 17 de juny)

  Moltes de les plantes i flors que creixen a les platges i a la costa tenen sabors salins i minerals intensos, però també les que normalment trobaríem massa amargues al camp, quan creixen vora mar la brisa les saona i en suavitza l’amargor.

  Farem una salsa tàrtara amb fonoll marí, una ensaladilla marinera vegetal, encurtits i el que la natura ens vulgui donar per finalitzar la primavera.

  Tipus de curs
  Curs arxivat
  ARXIVAT